İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Vakıfay ve AKUT’tan Ermeni okuluna kurban eti yardımı

Vekaletini aldıkları kurbanları keserek kavurma haline getiren ve ihtiyaç sahiplerine dağıtan VakıfAy ve AKUT, yaklaşık 450 kilogram kavurmayı da Özel Topkapı Levon Vartuhyan Ermeni İlkokulu’na verdi. Okula getirilen kavurma kolileri, VakıfAy Genel Başkanı Tekin Küçükali ile vakfın Ermeni asıllı kurucu üyesi Avedis Kevork Hılkat, Özel Topkapı Levon Vartuhyan Ermeni Okulu Vakfı Başkanı Monik Ergan’a teslim etti.

Vekaletini aldıkları kurbanları keserek kavurma haline getiren ve ihtiyaç sahiplerine dağıtan VakıfAy ve AKUT, yaklaşık 450 kilogram kavurmayı da Özel Topkapı Levon Vartuhyan Ermeni İlkokulu’na verdi.
Okula getirilen kavurma kolileri, VakıfAy Genel Başkanı Tekin Küçükali ile vakfın Ermeni asıllı kurucu üyesi Avedis Kevork Hılkat, Özel Topkapı Levon Vartuhyan Ermeni Okulu Vakfı Başkanı Monik Ergan’a teslim etti.
Öğrencilerle yemeğe katılan Küçükali, burada yaptığı konuşmada, Anadolu insanının her gördüğü ve her duyduğu konuyla çok yakından ilgilendiğini belirterek, “Anadolu insanı, çok kadim dostlukların olduğu bu topraklarda, birlikte yaşayan milletin adıdır” dedi.
Anadolu insanının hassas bir ruh ve engin tecrübeyle kardeşçe yaşayan toplulukların adı olduğunu dile getiren Küçükali, Anadolu’nun, “komşusu açken, tok yatan bizden değildir” mesajını iyi anlayan ve yan yana, dik durabilen insanların toprakları olduğunu aktardı.
Küçükali, “Din, dil, ırk ayrımı yapmadan, cinsiyet farkı gözetmeden herkese insanlığın merhamet elini uzatan, VakıfAy’ın duruşu, ‘gözyaşının rengi olmaz’ anlayışından hareketle sizlerin arasında bulunuyoruz. Bugün bizi burada kabul ettiğiniz için, hayırsever insanlar adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Monik Ergan da okullarına yapılan insani yardımdan dolayı teşekkür ettiğini belirterek, bu yardımların kendilerine güç ve çalışma şevki verdiğini söyledi.
Okullarının hiçbir geliri olmayan ve yardımlarla ayakta durabilen bir okul olduğunu anlatan Ergan, “Burada okuyan öğrencilerimiz, çok mütevazi şartlarda yaşamlarını sürdüren ailelerin çocuklarıdır. Ve biz bir avuç insan, bu çocuklarımıza iyi eğitim vermeye çalışıyoruz. Dolayısıyla iyi beslenmelerine dikkat ediyoruz. Sizler okulumuz öğrencilerine elinizi uzattınız. Dil, din, ırk ayrımı göstermeksizin, ‘biz çocuklarımızın yanındayız’ dediniz” diye konuştu.
Kurban vekaleti verenler arasında bulunan Ermeni asıllı kurucu üyesi Avedis Kevork Hılkat ise “Türkiye’deki bu evlatlarımızın büyüdüklerinde birer deha olacağının güvenini taşıyoruz ve bize de bu sevgi emeğinde yer verdiğiniz için öncelikle cemaatim, vakfımız ve genel başkanımıza teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız, iyi ki buradayız. İşte çok güzel bir Türkiye gerçeği” dedi.
Ergan, yardımda bulunan dernek yöneticilerine birer hatıra plaketi takdim etti.
Kaynak : AA

Yorumlar kapatıldı.