İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kafkasya’da yüksek tansiyon!

Azerbaycan, Ermenistan helikopterini düşürdü. Savaş tamtamları çalmaya başladı! Azerbaycan hava savunma güçleri, Ermenistan ordusuna ait savaş helikopterini düşürdü. Bu gelişme 1994 yılındaki ateşkes sonrası Karabağ cephesinde yaşanan en ciddi askeri çatışma olarak değerlendiriliyor…Ermenistan Savunma Bakanlığı Basın Sözcüsü Artsrun Hovhannisyan, Karabağ’da Azerbaycan tarafından Mi-24 savaş helikopterinin vurulmasını yorumladı. Hovhannisyan “Benzeri olmayan bu tırmanma için Azerbaycan çok ağır ödeyecek” ifadesini kullandı.


Azerbaycan, Ermenistan helikopterini düşürdü. Savaş tamtamları çalmaya başladı!
Azerbaycan hava savunma güçleri, Ermenistan ordusuna ait savaş helikopterini düşürdü. Bu gelişme 1994 yılındaki ateşkes sonrası Karabağ cephesinde yaşanan en ciddi askeri çatışma olarak değerlendiriliyor.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında uçan Ermeni ordusuna ait MI-24 savaş helikopterinin vurulduğu bildirildi.
Cephe hattına yakın bölgede tatbikat yapan Ermenistan Hava Kuvvetleri’nin üç gündür provokatif uçuşlar gerçekleştirdiği, bugünkü uçuşlarda ise bir helikopterin Azerbaycan mevzilerine saldırı girişiminde bulunduğu belirtildi.
Açıklamada, saldırı girişiminde bulunan Ermenistan helikopterinin Azerbaycan silahlı güçleri tarafından Ağdam bölgesinin Kengerli köyü yakınlarında vurularak düşürüldüğü kaydedildi.
Helikopterin, iki ülke mevzilerinin arasında bir yere düştüğü ifade edildi. Ermenistan basını, olayda üç mürettebatın hayatını kaybettiğini bildirdi.
Karabağ’daki ayrılıkçılar, helikopterin Azerbaycan tarafından düşürülmesinin ardından bölgede başlayan çatışmaların sürdüğünü belirtti.
ERMENİSTAN: AZERBAYCAN ÇOK AĞIR ÖDEYECEK
Ermeni haber ajansının ayrıntılarıyla aktardığına göre; Ermenistan Savunma Bakanlığı Basın Sözcüsü Artsrun Hovhannisyan, Karabağ’da Azerbaycan tarafından Mi-24 savaş helikopterinin vurulmasını yorumladı. Hovhannisyan “Benzeri olmayan bu tırmanma için Azerbaycan çok ağır ödeyecek” ifadesini kullandı.
Hovhannisyan helikopterin vurulduğundan sonra da Azerbaycan başlattığı gerginliği devam ettiği, hatta pilotlere yaklaşmayı engellediğini bildirdi. Hovhannisyan “Azerbaycan’ın, Ermeni helikopterlerinin saldırı gerçekleştirdiği hakkında yaydığı uydurmaları mantıksız. Helikopter kalıntılarının incelemesi helikopterin silahsız olduğunu ispatlayacak” dedi.
Ajansın haberine göre; saldırıda 3 asker hayatını kaybetti.

Yorumlar kapatıldı.