İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Serj Sarkisyan, Garegin II ve Aram I’le devlet-kilise ilişkilerini değerlendirdi

Ermenistan cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan bugün 11 Kasım’da Dünya Ermenileri Katolikosu Garegin II ve Kilikya Katolikosu Aram I’le buluştu. Cumhurbaşkanlığı Basın Sekreterliğinden verilen bilgiye göre; buluşmada 11-13 Kasım’da Ana Taht Kutsal Etchmiatsin’de çalışmalarını gerçekleştirmekte olan Ermenistan Aostolik Kilisei Piskoposlar Meclisi gündeminde yer alan devlet ve kilise arasında oluşan  sıkı işbirliği, anayurt-diaspora bağlarının daha da pekiştirilmesi, ulusal-kilise yaşamının en önemli sorunları ve varolan tehditlere ilişkin konular değerlendirildi.

Buluşmada Ermenistan cumhurbaşkanı başkanlığında çalışmalarını sürdüren Ermeni Soykırımının 100. Yılı Devlet Etkinlik Koordinasyon Komisyonu çalışmalarına değinildi; Komisyon çalışmalarına Ermeni Apostolik Kilisesi de aktif şekilde katılmakta. Görüşmeciler ulusal önemdeki sorunların çözümünde Ermeni kiliseleri tarafından Diaspora’da, uluslararası ve kiliseleraası platformlarda  gerçeklştirilen çalışmalara, Suriye’de sonu gelmeyen yıkıcı savaş sonucu bu ülke yurttaşlarıyla beraber had safhada musibetlere ve mahrumiytlere madur kalan Suriye Ermeni toplumuna destek sorunları da ele alındı.
Cumhurbaşkanı, Garegin II ve Aram I, Ermeni devleti, Klisesi ve Ermeni halkına birlikte hizmet etmenin ve ulusal sorunların çözümünde ortak hareket etmenin  zamanın bir aciliyeti olduğu hususunun önemini vurguladılar.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.