İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan’da Edebiyat Festivali gerçekleştirilecek

Tsaghkadzor Yazarlar Evinde 13-17 Kasım tarihlerinde, Ermenistan, Gürcistan ve Rusya’dan genç yazarların katılacağı Edebiyat Festivali gerçekleştirilecek. Festival; Rusya Federal Basım ve Kitlesel İletişim Ajansı desteğinde, Rusya edebiyat dergileriyle ortaklaşa Sosyo-Ekonomik ve Entelektüel Programlar Fonu tarafından gerçekleştirilmekte. Festivale elemeyle katılım hakkı elde eden başlangıç etabındaki 15’i aşkın yazar  yanısıra genç yazar-eleştirmenler, nesir yazarları, çevirmenlerin katılması beklenmekte.

Festival; Rusça çeviri ekolünün gelişmesi ve Ermenistan’da edebi sürece destek, edebiyatta yeni isimlerin açığa çıkarılması, günümüz Ermeni ve Rus edebiyatında ilerleme ve karşılıklı bağın pekişmesini hedeflemekte.
Üçüncü kez gerçekleştirilen Festival çerçevesind şair ve dramaturg Yelena  Isayeva şiir atelyesini; nesir yazarı Aleksandr Ebonoidze ve şair, eleştirmen ve tercüman Valentina Ebonoidze nesir ve gazetecilik atelyelerini yönetecekler. Çeviri atelyesi çalışmalarını tercüman Alexander Livergant yönetecek.
Ermenistan’da festval çalışmaları kordinatörlüğünü Yelena Shuvayeva-Petrosyan yürütmekte.
Festival katılımcıları için Gümrü ve Tsaghkadzor’a geziler düzenlenecek. En iyi sonucu kaydedenler ödüllendirilecek.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.