İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İHHcılardan Sosyal Medyada; “Şu İstanbul’u Sinagog ve Yahudilerden temizleyelim” davetleri…

Geçen 5 Kasım Çarşamba günü Radikal İslamcı İHH örgütünün “Mescid-i Aksa’yı saldırılıyor” gerekçesi ile Beyoğlu’nda yaptığı gösteriden sonra sosyal medyada Yahudilere katliam çağrıları yapıldı. İHHcılardan Mecid-i Aksa bahanesiyle sosyal medyada “Şu İstanbul’u Sinagog ve Yahudilerden temizleyelim” önerileri belirdi. Eylem sırasında yaklaşık 2000 civarında örgüt üyesi ve sempatizanı ellerinde Filistin bayraklarıyla Galatasaray Lisesi önünde nefret körükleme girişinde bulununca taşkınlıklara kapı açıldı.

Tünel’den Galatatasaray Meydanı’na doğru yürüyüşe geçen kalabalık, İstiklal Caddesi’nde slogan atıp tekbir getirdi: ‘Kahrolsun İsrail’, ‘Müslüman uyuma kardeşine sahip çık’, ‘Vur vur Hamas vur İsrail’e vur’ sloganları atan grubun içinden bazı kişiler, cadde üzerindeki St. Antoine Katolik Kilisesi önüne gelindiğinde, Yahudi ibadethanesi (Sinagog) sanarak bağırıp ıslıkladıktan sonra, eylemcilerden biri elindeki Filistin bayrağını kilisenin demir kapısına astı. Sivil polisler olayların taşkınlıklara yol açacağını görerek engelleme girişiminde bulundu. GIHH511bövde gösterisinin fotoğraflarının İHH Facebook sayfasında yayınlanmasının ardından Yahudileri hedef alan ırkçı nefret söylemleri yorumlarda yer aldı. Ahmet Filiz adında bir İHH sempatizanı sayfa yönetmeninden İHH başkanı Bülent Yıldırım’a aktarılması için;

“Şu İstanbul’u Sinagog ve Yahudilerden temizleyelim” mesajı yolladı. Bu yorum “Kobani’de çocuklar öldürülüyor, kadınlar satılıyor siz sadece Mescid-Aksa için dünyayı yıkıyorsunuz” içerikli eleştiri mesajları gibi ertesi gün İHH Facebook sayfasından silindi. KeHaber’in alıntıladığı sayfa kopyalarında görüldüğü gibi nefret söylemi “katliama davet” yolu açmakta. Ahmet Filiz sayfası Facebook’ta bulunulmaz oldu.
Galatasaray Lisesi önünde son bulan gösteride bir konuşma yapan nefret körklemede ön safhalarda yer alan eski Vakit, Yeni Akit radikal islamcılarından Abdurrahman Dilipak, “İsrail bizim ilk kıblemize saldırdı. İsrail İslam’ın gerçekleştiği makam olan Kubbet-üs-Sahra’nın tepesine kendi bayrağını dikiyor. Bunu kabul edemeyiz” dedi. İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım da, “İsrail Kur’an-ı Kerim’i yere attı, Mescid-i Aksa’ya girdi. İçinde bombalar patlattı. Mihrabımızı çiğnedi. […] Mazlumlara saldırdılar. […] Kur’anınıza saldırdılar. Peygamberinizin 3 kutsal mescit dediği Mescid-i Aksa’ya saldırdılar” şeklinde kin körüklemeye katıldı. Bülent Yıldırım radikal islamcı çizgide kendilerini takip etmeyenlere verip veriştirerek tehdite kadar varan sözler sarfetti:
“Suçluyu ilan ediyorum: Müslüman devletlerinin liderleridir. Tahtlarında oturanlardır. Paraya para katanlardır. Saraylarında oturanlardır. Gözü kapalı olanlardır. İsrail Konsolosu burada ne arıyor? Bir hafta önce geldi. Çocukları öldüren bu zalime niçin izin verildi? Bu İsrail Konsolosu konuştu da, arkasından Mescid-i Aksa’ya saldırdılar. Kitabımız Kur’an yerlere atıldı, çiğnendi. İsrail şunu çok iyi bilsin: Eğer bu kadınlara bir daha dokunmaya kalkarsanız, Mescid-i Aksa’ya girmeye bir daha kalkarsanız, bu milletin hepsi gerekirse oraya savaşmaya gider. Bizi anlık takip ediyorsunuz, biz de sizi anlık takip ediyoruz. Gözlerimiz üzerinizde, ne yaptığınızı görüyoruz. Ve siz de ne yapacağımızı inşallah görürsünüz.“
Akit8112014Şalom gazetesini hedef alan Akit’ten skandal başlık: “İçimizdeki Siyonistler’den skandal haber“… Radikal İslamcılığın yayın organı eski Vakit, Yeni Akit’te; “Köktendinci Siyonistlerin güdümündeki Şalom gazetesi” (!) şeklinde uçsuz bucaksız kinlendirme girişimleri devam ettirildi: “Siyonistlerin Filistinlilere yönelik terör eylemlerini görmezden gelip, Filistinlilerin en ufak bir karşı savunmasını “terör eylemi” gibi sunan Musevi cemaati, tüm Türkiye’yi ayağa kaldıran son olaylarla ilgili yine tepki çeken bir tavır aldı“. Radikal İslamcılığın bayraktarılığını üstlenen yayın organı  gündemi IŞİDleme eylemine girişerek: “Siyonist güdümündeki Cemaat’in resmi yayın organı Şalom’un internet sitesinde, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarıyla ilgili tek satır habere yer vermedi. Köktendinci Yahudi Şalom’da ise aksine, “Kudüs’te yine terör” haberi yayınlandı” körüklemesini havale etti. Bu ardı arkası kesilmeyen tahriklerin ardında, Yahudi Cemaati yöneticilerinin gırtlağına “katliam hançeri” dayatıp, karanlık emeller izinde, şantaj mı yapılmak istendiği (?) sorusu akıllara takılıyor.

Yorumlar kapatıldı.