İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem: “çözüm Süreci Mutlaka Hedefine Ulaşacaktır”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem, sürecin milletin de desteğiyle tamamlanacağını ifade etti. Çözüm sürecinin kamuoyu araştırmalarına göre de desteklendiğinin görüldüğünü belirten Erdem, “AK Parti iktidara geldiğinde güneydoğuda ve doğudaki illere adeta ülkeden ülkeye gider gibi vize gerekiyordu. Her ilçenin arasında kontrol noktası vardı. Biz gelir gelmez kaldırdık. Sonra Avrupa uyum yasaları ile anayasadaki değişikliklerle birçok kesimleri ilgilendiren özgürlük alanlarını genişlettik. Gayrimüslimlere, Alevilere, Sünnilere yönelik de düzenlemeler yaptık. Kürtlere yönelik de düzenlemeler yaptık ve yapacağız. Başörtüsü eskiden kavga sebebiydi… Biz insanların kılığına kıyafetine değil, başörtüsüne değil, kafasının içindekine bakarız. Çağdaşlık da bunu gerektirir. Kimsenin kılık kıyafeti bizi ilgilendirmediği gibi kimsenin inancı da bizi ilgilendirmez. Herkesin inancı kendinedir. Herkesin dini, dili, yaşayışı kendinedir.

***
Tekirdağ’da AK Parti Süleymanpaşa birinci olağan kongresine katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, çözüm sürecinin mutlaka amacına ulaşacağını belirtti.İsmet İnönü Kapalı Spor Salonu’nda yapılan kongrede çözüm sürecine değinen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem, sürecin milletin de desteğiyle tamamlanacağını ifade etti. Çözüm sürecinin kamuoyu araştırmalarına göre de desteklendiğinin görüldüğünü belirten Erdem, “AK Parti iktidara geldiğinde güneydoğuda ve doğudaki illere adeta ülkeden ülkeye gider gibi vize gerekiyordu. Her ilçenin arasında kontrol noktası vardı. Biz gelir gelmez kaldırdık. Sonra Avrupa uyum yasaları ile anayasadaki değişikliklerle birçok kesimleri ilgilendiren özgürlük alanlarını genişlettik. Gayrimüslimlere, Alevilere, Sünnilere yönelik de düzenlemeler yaptık. Kürtlere yönelik de düzenlemeler yaptık ve yapacağız. Başörtüsü eskiden kavga sebebiydi. Türkiye’nin birçok sorunu sunidir, yani sonradan uydurulmuştur. Bunlardan bir tanesi başörtüsüdür. Bunun sebebi başörtülüler doktor, öğretmen olursa ne yaparız zihniyetidir. Biz insanların kılığına kıyafetine değil, başörtüsüne değil, kafasının içindekine bakarız. Çağdaşlık da bunu gerektirir. Kimsenin kılık kıyafeti bizi ilgilendirmediği gibi kimsenin inancı da bizi ilgilendirmez. Herkesin inancı kendinedir. Herkesin dini, dili, yaşayışı kendinedir. Devletin de görevi bu özgürlük alanlarını açmaktır. İşte bunun için yürüttüğümüz çözüm süreci mutlaka hedefine ulaşacaktır. Burada da kararlıyız. Kamuoyu yoklamalarında özellikle güneydoğudan gerçekten çözüm sürecine ciddi bir destek var. Milletimiz de çözüm sürecinde kararlıdır. Süreci içeriden ve dışarıdan engellemek isteyen hainler var. Biz bu tuzağa düşmeden çözüm sürecini yürüteceğiz. İşte Kobani’yi bahane ederek güneydoğu illerinin altını üstüne getirmek isteyenler var. Biz çözüm sürecini bu tuzaklara rağmen amacına ulaştıracağız. Yüzünü kapatanlar elinde molotof kokteyliyle sağa sola saldıranları engelleyeceğiz. Gerekirse bunlar için yasal düzenlemeler yapacağız” dedi.
“TARİHİMİZ MAZLUMLARA KUCAK AÇMA TARİHİ OLMUŞTUR VE OLMAYA DEVAM EDECEKTİR”
Türkiye ve Osmanlı tarihinin mazlumlara kucak açma tarihi olduğunu belirten Erdem, “Türkiye olmasa Suriye’deki göçmenler ve Kobani’deki Kürtler nereye sığınabilirdi? İyi ki Türkiye var. Biz herkese kucak açıyoruz. Bizim tarihimiz mazlumlara kucak açma tarihidir. Biz 1492’de İspanya’daki Yahudilere kucak açtık. Orada Hristiyanlar onlara saldırırken biz gemilerle onları aldık ve getirdik. Balkanlarda zulme uğrayan hangi dinin mensubu olsa yine Anadolu’ya geldiler. Kafkaslar dahil dünyanın neresinde zulme uğrayan varsa buralara gelmiştir. Türkiye, Osmanlı onlara kucak açmıştır. Çünkü bizim geleneğimizde bu vardır. Bir milyon 600 bin Suriyeli göçmen var. Bu kadar parayı onlara harcamamızın nedeni onların bizim kardeşimiz olmasıdır. Kardeşlerimize kucak açtıkça işlerimiz bereketlenir. O göçmenler bizim misafirimizdir” ifadelerini kullandı.Kongreye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem’in yanı sıra AK Parti Tekirdağ Koordinatör Milletvekili Ülker Can, AK Parti Tekirdağ milletvekilleri Özlem Yemişçi ve Ziyaeddin Akbulut, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, yönetim kurulu ve partililer katıldı.
İhlas Haber Ajansı

Yorumlar kapatıldı.