İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türk Ermeni sorununa bu roman ilaç gibi geldi

Ayça Türkmen
Dünya ve Ulusal basının konuştuğu Arsine Ermeni meselesine farklı bir bakış açısı getiriyor. 2012 yılında kaleme alınan “Tehcirde Bir Ermeni Kızı” repliği ile “Arsine” romanı, Ermeni meselesinde bakış açısını çok değiştiren ve bir o kadar da çok gündem olmayı başaran bir eser. 2015 yılında Türk-Ermeni sorununun 100. yılında tartışmalara açık olan ve “Tarihe Tanıklık Etmenin Aşk Hali” ile iki millet arasındaki bir asıra dayalı sorunun, farklı bir bakış açısıyla ele alınmasını sağlayan eser, Türk ve Ermeni okuyucularından yoğun ilgi görmeye devam ediyor.

2015 yılı için birçok dernek, kurum ve kuruluş tarafından Nobel Edebiyat Ödülü’ne aday olarak teklif edilen ve Edebiyat dünyasında kültürel ve tarihi eserler arasında Mart ayından itibaren yerini alan eserin konusu, farklı iki kültüre tek bir ışık tutacak cinste.
107 yaşındaki yaşlı bir kadının anlattığı gerçekler ile 1915 yılında yaşananları sunan “Arsine” Ermeni meselesinin 100. yılında çok tartışılacak. Eserin çok konuşulması konusunun farklılığından ve yazılmaya pek cesaret edilemeyen bu konunun Ali Bayram tarafından kaleme alınmasındandır.
Yıllardır ülkemizde Türk ve Ermeni milletleri arasındaki sorunu kavga ve ölümler ile anımsayan bu iki millete “Arsine” aslında bu sorunun aşk yönü ile de ele alınmasını anlatıyor.
Samsun ilinin Kavak ilçesinde, Çatlıca köyünde, Ermeni anne ve Türk babanın çocuğu olarak dünyaya gelen Arsine, yaşamı boyunca çektiği sıkıntılar karşısında Ayşe ismini almayı tercih ediyor. Ulusal ve dünya basınında adından çok söz ettiren “Arsine”, Tehcirin Yetim Kızı Ayşe Nine’nin, tarihine tanıklık etmenize yarayacak öyküsü ile sizi bekliyor olacak.
http://www.boluhavadis.net/Sizdengelenler-turk-ermeni-meselesine-arsine-romani-31250.html

Yorumlar kapatıldı.