İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türk sinemasına Oscar’lık teşvik

Turizm Bakanı Ömer Çelik, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Ermeni Udi Yervant Bostancı ile Universal film stüdyolarını gezdi… “Ülkenize dönün” çağrısıyla Türkiye’ye gelen ve memleketi Diyarbakır’a yerleşen Ermeni Udi Yervant Bostancı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve bir grup gazeteciyle ABD’nin Los Angeles kentine gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik Hollywood’da Universal film stüdyolarını gezdi.

***
Turizm Bakanı Ömer Çelik, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Ermeni Udi Yervant Bostancı ile Universal film stüdyolarını gezdi.
Türk sinemasına Oscar’lık teşvik
 
HABERTÜRK – 6 Kasım 2014 Perşembe, 12:09
“Ülkenize dönün” çağrısıyla Türkiye’ye gelen ve memleketi Diyarbakır’a yerleşen Ermeni Udi Yervant Bostancı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve bir grup gazeteciyle ABD’nin Los Angeles kentine gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik Hollywood’da Universal film stüdyolarını gezdi.
Çelik, Türk sinemasını uluslararası arenada destekleyecek, dev prodüksiyon şirketleriyle ve yabancı yapımlarla ortaklıkların önünü açacak bir yasa değişikliği yapacaklarını açıkladı. Bakan Çelik hedefi, “Oscar’a gidecek filme destek veriyorsun ama Oscar kazanacak bir strateji yok. Oscar’a kadar gidecek süreçlere nasıl destek vereceğiz, bunu planlıyoruz” diye açıkladı.
Bülent AYDEMİR

Yorumlar kapatıldı.