İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Menendez, Rum ve Ermeni Lobilerini Hayal Kırıklığına Uğrattı

 İbrahim H. Aydoğan – Turkishny.com

Senato’da Demokrat Parti’nin en güçlü mensuplarından biri olan ve Türkiye aleyhindeki birçok tasarının mimarı olan Senatör Robert Menendez, seçim yarışını kaybetti.Ermeni ve Rum yanlısı çizgisiyle Türk toplumunun tepkisini çeken New Jersey senatörü, seçimlerde Cumhuriyetçi partili rakibine mağlup oldu.

Senato’daki koltuğunu kaybetmeden hemen önce Başkan Yardımcısı Biden’e Türkiye’yi Ege Denizi’nde Rumlar’a yönelik siyaseti nedeniyle şikayet eden bir mektup kaleme alan Menendez’in yeniden seçilememesi, ABD’deki Rum ve Ermeni lobisinde hayal kırıklığı yarattı.
Obama, Biden ve Kerry’den sonra dış politikada söz sahibi olan 4 numaralı isim olan Menendez’in seçim kampanyası, büyük oranda Ermeni diasporası tarafından finanse ediliyordu.

Senatör Menendez, Amerika Ermeni Ulusal Komitesi Yetkilileriyle
Senato’daki görevi boyunca Ermeni tasarılarını kimi zaman şahsen hazırlayan kimi zaman da Dış İlişkiler Komitesi’nden geçmesini sağlayacak şekilde destekleyen Menendez’in ismi son aylarda Paralel Yapı’ya yakın çevrelerin seçim kampanyasına verdiği destekle de gündeme gelmişti.
Senato Dış İlişkiler Komitesi’nde Menendez’in yerini Cumhuriyetçi Partili Bob Corker’ın (Tennessee) alması bekleniyor.

Yorumlar kapatıldı.