İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İstanbul Galeri Eksende Yeni Bir Sergi Ustalardan Koleksiyon Sergisi

Yazan: Zeynep Sağır
Galeri Eksen, 03 Kasım – 15 Kasım tarihleri arasında, Osmanlı dönemi Türk sanatçılarımızın yanında, Rum ve Ermeni asıllı sanatçıların da yer aldığı bu güzel sergide sizlere dönemin kültürel zenginliğinin altyapısını oluşturan farklı din, dil ve ırkların, ülkemizin ruhuna kattığı gücü fırça darbelerinde görmek için mükemmel bir fırsat sunuyor… Sergide bulunan sanatçılar arasında, Simon Agopyan (1888), Fotiadis (1900) gibi sanatçıların yanında Cumhuriyet dönemi izleri taşıyan eserler ve hatta günümüz sanatçılarından Adnan Turani ve Güngör Taner gibi sanatçıların da eserleri bulunmaktadır. Ayrıca sergide bulunan seramik, cam ve heykeller de ayrı bir tat katıyor. Simon Agopyan’ın Eseri

***

Yüzbaşı Mehmet Ali’nin Eseri
Açılışı dün gerçekleşen çok güzel bir sergiyi şu an sizlere sunmaktan büyük bir gurur duyuyorum. İki hafta gibi kısa bir zaman diliminde sanatseverler ile buluşacak olan bu değerli sergi, İstanbul’da bulunan veya bulunacaklara şiddetle önerdiğim bir etkinlik. Adından da anlaşılacağı gibi değerli ustaların ellerinden çıkmış ve koleksiyon haline getirilmiş olan sanat eserleri, bakış açımızı, algılarımızı değiştirecek ve eminim ki sizde bir etki bırakacaktır. Sanat ile ilgilenen insanların, ustaların elinden çıkmış resimlere olan ilgisi hep yoğundur. İnanırım ki, geçmişte atılan fırça darbelerinin günümüz sanatının gelişmesinde oynadığı rol büyüktür. İşte o eserleri anlamak için Galeri Eksen, 03 Kasım – 15 Kasım tarihleri arasında, Osmanlı dönemi Türk sanatçılarımızın yanında, Rum ve Ermeni asıllı sanatçıların da yer aldığı bu güzel sergide sizlere dönemin kültürel zenginliğinin altyapısını oluşturan farklı din, dil ve ırkların, ülkemizin ruhuna kattığı gücü fırça darbelerinde görmek için mükemmel bir fırsat sunuyor.
SİMON AGOPYAN
Sergide bulunan sanatçılar arasında, Simon Agopyan (1888), Fotiadis (1900) gibi sanatçıların yanında Cumhuriyet dönemi izleri taşıyan eserler ve hatta günümüz sanatçılarından Adnan Turani ve Güngör Taner gibi sanatçıların da eserleri bulunmaktadır. Ayrıca sergide bulunan seramik, cam ve heykeller de ayrı bir tat katıyor.
Sergide dikkatimi en çok çeken usta ise, Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Başkanlığı yapan ve 1990 yılında emekli olan Adnan Turani oldu. Kendisine olan hayranlığım hep büyük olmuştur. Tablolarını incelediğim zaman; nesnelerin geometrik formunu, kullandığı muazzam renkler ile birleştirerek harikalar yaratıyor olması bende kübizm akımına duyduğum ilgiyi daha çok arttırdı. Türkiye’de ve yurtdışında birçok sergi açmış ve sayısız ödüle sahip bir usta olan Adnan Turani aynı zamanda sanat felsefesi ve sanat tarihi ile ilgili kitaplar da yayınlamıştır. Galeri Eksen ve bu güzel sergi sayesinde böylesi usta sanatçıların eserlerini inceleme şansını elde etmiş olacaksınız.
Aklınızda yer edecek, içerdiği eserler ile sizlere farklı bir deneyim yaşatacak olan bu sergi, günümüz ve geçmiş arasındaki bağı görmenizi sağlayacaktır. 15 Kasım’da bitecek olan sergiyi kaçırmamanızı öneririm.
 GALERİ EKSEN
Maçka Caddesi  No:29  Nişantaşı/ İstanbul
www.galerieksen.com
0212 219 08 50

Yorumlar kapatıldı.