İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Charles Aznavour muamması: Ermenistan Dışişleri’ne göre, Posta gazetesindeki söyleşi ‘sahte’

Yaşayan en önemli sanatçılardan Charles Aznavour’la Posta gazetesinde yayımlanan bir söyleşi Erivan’dan ‘döndü.’ Ermenistan Dışişleri Bakanlığı, Ermeni kökenli Fransız sanatçının böyle bir söyleşi vermediğini savundu. Söyleşide, Ermenistan’ın İsviçre Büyükelçisi Aznavour’un ”Ben bağımsız büyükelçiyim. Yani Ermenistan’dan aldığım emirlere göre hareket etmiyorum, etmem ve edemem. Kendi bildiğim doğrulara göre hareket ediyorum. Bunu da herkes böyle biliyor” dediği belirtiliyordu.

‘Ben diasporanın adamı değilim’
Charles AznavourSöz konusu söyleşi, ‘Kininizi unutun’ başlığıyla 2 Kasım’da yayımlanmıştı. Aznavour, ailesinin Türkiye’yle bağlarını ve annesinin İzmitli oluşunu anlatıyor, ‘kendisini diasporanın adamı gibi gösterme çabası‘ndan rahatsız olduğunu söylüyordu.
Sanatçı şöyle konuşuyordu: ”Osmanlı dönemindeki eski defterleri açıp, o acının yaşandığı dönemde henüz kurulmamış olan Türkiye Cumhuriyeti’ni suçlamak, çok uzaklarda kalmış yaraları deşmek kime ne fayda sağlar?
Beni politik çekişmelerin içine sokmak, Ermeni Diasporası’nın içindeymiş, adamıymış gibi göstermek, Türkiye için kendi söylemek istedikleri sözleri ben söylemişim gibi ilan etmek, beni kullanarak soykırım kavgasını tekrar tekrar gündeme getirmeye çalışmak gerçekten çok ayıp ve ahlak dışı bir tavır. Ünlü olmanın faturasını ödetiyorlar bana.”
‘Ne konuştu, ne ödül aldı’

Posta
Posta gazetesi, Aznavour’un her yıl İzmit’e yapılan Altın Çınar Ödülü’ne bu yıl layık görüldüğünü ve ödülü Paris’te Büyükelçi Akil’den aldığını yazdı.
Ancak Ermenistan Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin Paris Büyükelçisi Hakkı Akil’in de katılımıyla yapıldığı belirtilen söyleşinin gerçekleşmediğini açıkladı.
Söyleşide, Aznavour’un bu yıl layık görüldüğü ‘Altın Çınar Ödülü’nü de Akil ve Özerman’dan önceden aldığı belirtiliyordu; Erivan bunu da yalanladı.
Ermenistan Dışişleri Sözcüsü Tigran Balayan Twitter’dan yaptığı açıklamada, ”Charles Aznavour hiçbir Türk gazetesine söyleşi vermemiştir ve bir ödül kabul etmemiştir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar kapatıldı.