İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni olaylarının 100. yılı için ana muhalefet harekete geçti.

CHP, nisan ayında tarihçilerden oluşacak bir toplantı düzenleyecek ve 1915 olaylarını masaya yatıracak. Ana muhalefet o toplantıya Ermenistan Devlet Başkanını Serj Sarkisyan’ı da çağıracak. Ünal Kaya’nın haberi. CHP’li Mustafa Balbay, “Ermeni iddialarına haklılık veren dünyadaki kitap sayısı 40 bin. Türklerin iddialarına haklılık veren kitap sayısı 60. 40 bine 60” diyor. Cumhuriyet Halk Partisi Ermeni olaylarının yüzüncü yılı için kolları sıvadı. 5 ay içinde 3 önemli toplantıya ev sahipliği yapmaya hazırlanan CHP, nisan ayında Ermeni olaylarının 100. yılında dünyaca ünlü tarihçileri bir araya getirecek. (CHP resmi görüşün dışına çıkarsa mucize olurdu. HYETERT)

Balbay, “Dünyadan Türkiye’ye yönelik farklı değerlendirmeler geliyor.  O zaman biz bunu birisi birşey söyleyip ona cevap vermek yerine biz 20. yüzyılın belleğini 21. yüzyılla taşıyalım. Bu yüzyılla yüzyüze olalım” şeklinde konuştu.
Ermenistan 2015’e nasıl hazırlanıyor?
Projeyi CNN TÜRK’e anlatan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan’a da çağrı yaptı: “Ermenilere de çağrımız şu: Biz CHP olarak görüşümüz şu demiyoruz. Tarihçileri çağıralım tarihçiler bu konuyu konuşsunlar. Gelin siz de izleyin. Siz de değerlendirmenizi katılın. Hatta Ermenistan devlet başkanı da gelsin.”
CHP 14-15 Kasım tarihlerinde ise 1. Dünya Savaşı’nın 100. yılı için yine tarihçileri bir araya getirecek. İstanbul’da gerçekleştirecek toplantıda, Norman Stone, Halil İnalcık, Talat Halman, Murat Belge gibi çok sayıda ünlü tarihçi söz alacak. Sadece tarihçilerin değil o döneme damgasını vuran isimlerin torunları da toplantıya katılacak. Onlardan biri de Churchill’in torunu.
Balbay, “Torunlar anlatıyor diye bir bölüm oluşturduk. Orada Churchill’in torunu Silya Sendies, o dedesiyle son dönemini yaşamış ve anıları olan bir kişi. Kazım Karabekir’in torunu gelecek Filiz Hanım. Enver Paşa’nın torunu Osman Mayatepek” ifadelerini kullandı.

Yorumlar kapatıldı.