İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Şarkıcının Türklere Vuruyoruz Şarkısı Finalde

Ermenice şarkı yarışmasında finaline kalan 14 parçadan biri olan Sevak Amroyan’a ilişkin ‘Kardeşim ve ben’ şarkısında Türklere karşı nefret söylemleri önem arz ediyor. İlk uluslararası Ermenice şarkı yarışması ‘Tsovits Tsov’un (Denizden Denize) 23 Kasım’da Moskova’daki Kremlin Sarayı’nda tertip edilecek finaline kalan 14 parçadan biri olan Sevak Amroyan’a ilişkin ‘Kardeşim ve ben’ isimli Türklere karşı nefret içeren sözleriyle tüm dikkatleri üzerinde toplayan şarkı tepki topladı. (Nefret suçu her yerde aynıdır. HYETERT)

“KARDEŞİM VE BEN TÜRKLERE VURUYORUZ”
Vatan’dan İlker Akgüngör’ün yaptığı habere göre Ermenilerin yaşadığı 12 ülkeden gercekleşen başvurularla ilk etapta 50 şarkı, jüri ve internet oylamasına yer aldı . Sevak Amroyan’ın ‘Axpers u es’ (Kardeşim ve ben) isimli şarkısı 4’üncü grupta birinci olarak finale kalan 14 şarkı arasında katıldı . Şarkıda ‘Kanunsuz Türk Temel Vatana sahip çıkmış’, ‘Kardeşim ve ben Türk’e vuruyoruz. Şafak vakti Türkler içeri sızarken. Biz vurunca Dünya sarsıldı’ gibi Türklere karşı nefret içeren sözler bulunuyor .
10 BİN DOLAR ÖDÜL
Yarışmaya Türkiye’den dahil olan tekrar Ermeni ve Türk müzisyenlerden oluşan Vomank adlı grup ise Vantag isimli şarkılarıyla finale kalan 14 şarkı arasında katıldı . 10 bin dolar ödüllü yarışmanın 23 Kasım’da Kremlin Sarayı’nda yapılacak olan finalinin canlı yayınlanması beklenmekte .
AGOS’TAN SERT ELEŞTİRİ

Sevak Amroyan’ın Türklere karşı nefret içeren şarkısının finale kalmasını Türkiye Ermeni cemaatinin mühim gazetesi Agos, sert sözlerle eleştirdi. Agos’ta Lola Sarı imzasıyla yayınlanan haberde, “Şarkının bu tür bir yarışmada kendine nasıl yer bulduğu çok büyük bir merak konusu” söylendi .

Yorumlar kapatıldı.