İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Baş danışman Mahçupyan: Kamu düzeni PKK’nın elinde

Geçtiğimiz günlerde Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun baş danışmanlığına atanan Akşam gazetesi yazarı Etyen Mahçupyan “baş danışman” sıfatıyla canlı yayında Akif Beki’nin sorularını yanıtladı… Başbakan Davutoğlu ile danışmanlık görevi için yaptığımız görüşmede hiç Ermeni lafının geçmediği bir konuşma yaptık. Şu ana kadar ne kadar Ermeni’idiysem bundan sonra da o kadar Ermeni olacağım. Kaldı ki Türkiye’nin önündeki sorunlar içinde Ermeni sorunu orta sıralarda yer alıyor. Çok daha önemli sorunlar var.

***
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun baş danışmanlığına atanan Etyen Mahçupyan Kobani krizi ve çözüm sürecini de değerlendirdi.
Geçtiğimiz günlerde Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun baş danışmanlığına atanan Akşam gazetesi yazarı Etyen Mahçupyan “baş danışman” sıfatıyla canlı yayında Akif Beki’nin sorularını yanıtladı.
Davutoğlu’nun “baş danışmanlık” teklifi için “hayır deme şansım yoktu” diyen Mahçupyan, Davutoğlu’nun siyasetçi kimliği yanında İslami kuşağın en entellektüel isimlerinden biri olduğunu söyledi. Davutoğlu’ndan ilk aldığı görevin ulusa sesleniş konuşması olduğunu söyleyen Mahçupyan, Kobani krizi ve çözüm sürecini de değerlendirdi.
İşte Mahçupyan’ın açıklamalarından satır başları:
İLK GÖREVİ ULUSA SESLENİŞ KONUŞMASI OLDU
Göreve başladıktan sonra önüme gelen ilk iş Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yapacağı “ulusa sesleniş” metni oldu. Metnin içeriğine dönük bir katkım oldu.
AKŞAM’DAKİ YAZILARI SÜRECEK
Akşam’da yazılarım devam edecek. Gazete yazarlığının birinci işlevi toplumla temas. Onu kaybetmek istmem. Orada farklı bir değer var. Çok önemli bir fonksiyonu var o nedenle devam edeceğim.
ERMENİ KİMLİĞİ NEDENİYLE Mİ TEKLİF ALDI?
Başbakan Davutoğlu ile danışmanlık görevi için yaptığımız görüşmede hiç Ermeni lafının geçmediği bir konuşma yaptık. Şu ana kadar ne kadar Ermeni’idiysem bundan sonra da o kadar Ermeni olacağım. Kaldı ki Türkiye’nin önündeki sorunlar içinde Ermeni sorunu orta sıralarda yer alıyor. Çok daha önemli sorunlar var.
HDP’NİN 1 KASIM ÇAĞRISI
Bütün dünyada böyle bir çağrı varsa bunun Türkiye’de olmamasını istemek zor. Burada nasıl yapılacağı ne denilerek çağrı yapıldığı önemli. Hükümetle istişare halinde bir şey yapılsa kimse karşı çıkamaz bence. Ama burada bir gerilim siyasetinin arayışı içinde yapılıyorsa o zaman sormak lazım. Kürt siyasi hareketi neden böyle bir yola giriyor. Rojava ve kobani Kürt anlam dünyasında çok önemli bir yere sahip. Kürt olmayanların çok zor anlayacağı bir şey bu. PKK’lı olmayan Kürtler için de böyle bu.
“BÖLGEDE KAMU DÜZENİ PKK’NIN ELİNDE!”
Çözüm süreci iki taraflı bir süreç. Taraflardan biri ben yokum derse süreç biter. PKK da süreç boyunca çok şey kazandı. Selahattin Demirtaş gibi herkesin beğendiği bir siyasetçi çıkardılar. Meşruiyet kazanma yolunda mesafe aldılar. Bölgede güçlerini pekiştirdiler. Öyle ki kamu düzeni bölgeden şu anda devletin değil PKK’nın elinde. Başbakan bu yüzden kamu düzenine vurgu yapıyor.

ttp://www.internethaber.com/bas-danisman-mahcupyan-kamu-duzeni-pkknin-elinde-735264h.htm

Yorumlar kapatıldı.