İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Serj Sarkisyan, Ürdün kralıyla buluştu

Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Ürdün kralı Abdullah II bin el-Hüseyin el-Haşimi’nin davetiyle bugün Ürdün’e resmi ziyarette bulundu.Kraliyet sarayında cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ve Ürdün kralı Abdullah II bin el-Hüseyin el-Haşimi’nin özel görüşmesi gerçekleşti. Ermenistan cumhurbaşkanı, Kral Abdulah II’ye ziyarei esnasında Ermemi Delegasyonuna gösterilen sıcak misafirperverlik için teşekkür etti. 

Sarkisyan ve Abdullah II, samimi dostane bir ortamda iki ülke ilişkilerinin gelişimi ve ortak menfaate dayalı alanlarda işbirliğinin genişletilmesi perspektiflerini değerlendirdi. Görüşmeciler, siyasi diyalog yanısıra  farklı alanlarda işbirliğini yeni nitel bir düzeye yükseltme yönünde yükümlendiler. Buluşmada ekonomik işbirliğinin derinleştirilmesi ve varolan potansiyelin daha verimli kullanımına değindiler; her iki taraf ta iki ülke arasındaki işbirliğinin iyi niyet, karşılıklı saygı ve güven yanısıra iki halk arasında tarihi olarak şekillenmiş dostluk üzeine kurulu olduğunu yeniden teyid ettiler.
Cumhurbaşkanı Sarkisyan ve Kral Abdullah II, özel görüşmesi sonrasında iki ülke resmi delegasyonları katılımıyla bir dizi alanda Ermenistan-Ürdün işbirliğinin derinleşmesi ve pekişmesine yönelik belgelerin imza töreni gerçekleşti. Bu belgeler arasında şunlar yer almakta:
Ermenistan Cumhuriyeti Hükümeti ve Ürdün Haşimi Krallığı Hükümeti arasında
-Atom Enerjisinin Barışçı Kullanımı Amacıyla İşbirliği Anlaşması;
-Sağlık ve Tıp Alanında İşbirliği Anlaşması;
-Yatırımların Teşvik ve Karşılıklı Korunması Anlaşması;
-Ekonomik İşbirliği Anlaşması;
-Turizm Alanında İşbirliği Anlaşması;
Tarım Alanında İşbirliği Anlaşması imzalandı.
Ermenistan Ekonomi Bakanlığı ve Ürdün Haşimi Krallığı Sivail Havacılık Regülasyon Komisyonu arasında Ortak Anlayış Memorandumu imzalandı.
Ermenistan’ın Erivan kenti ve Ürdün Haşimi Krallığı Amman kentlerinin Kardeş Kent İlanına ilişkin Anlaşma.
Ermenistan Ticaret-Sanayi Odası ve Ürdün Haşimi Krallığı Ticaret Odası ve Ürdün Haşimi Krallığı Sanayi Odası arasında İşbirliği Anlaşması.
Ermenistan Ticaret-Sanayi Odası ve Ürdün Haşimi Krallığı Ticaret Odası ve Ürdün Haşimi Krallığı Sanayi Odası arasında Ermenistan-Ürdün İş Konseyi Tesisine ilişkin Anlaşma.
Erivan Ticaret-Sanayi Odası (Ermenistan) ve Amman Ticaret Odası ve Amman  Sanayi Odası (Haşimi Krallığı) arasında Ortak Anlayış Memorandumu.
Resmi ziyaretiçerçevesinde Ürdün Haşimi Krallığında bulunan cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan onuruna, Ğürdün Kralı Abdullah II adına çalışma yemeği verildi.
Protokol çerçevesinde Ermenistan cumhurbaşkanı ve Ürdün kralı yaptıkları konuşmalarda Ermenistan ve Ürdün’ün dostluğu ve iki dost halkın  tarihi bağları, devletlerarası ilişkilerin halihazırdaki düzeyi ve bunlarn gelişim perspektifine değindiler.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.