İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Minasyan: Türkiye, Ermenistan, Rusya, Almanya arasında köprü olmak…

Yerevan Üniversitesi Turizm Topluluğu Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Robert Minasyan; “Aktaş Sınır Kapısı’nın açılması ile Kars’ta 5-7 gün arası konaklama yapılabileceğini, Türkiye, İran, Suriye, Gürcistan, Ermenistan, Almanya tur operatörleriyle görüştüğünü ve Türkiye – Ermenistan-Rusya-Almanya arasında köprü olmak istediğini” vurguladı. Prof. Dr. Minasyan, Rusya ile Almanya arasındaki politik sorunun çözülmesi ile çok rahatlıkla gidip gelebildiklerini, Türkiye-Ermenistan içinde aynı temennilerde bulunduğunu ve herhangi bir siyasi kimliğinin olmadığını, turizm elçisi olmak istediğini dile getirdi. 

***
Yerevan Üniversitesi Turizm Topluluğu Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Robert Minasyan, geçtiğimiz günlerde Kars’a gelerek 12 kişilik Rus ve Ermeni grubu ile Kent Ani Otel’de iki gün konaklama yaptı. Ani Ören Yeri’ni, Sarıkamış Katerina Köşk’ünü ve şehir içindeki tarihi yapıları da gezen grup, bir dizi ziyaretlerde bulundu.
Kars İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, KARSOD Turizm Birliği Başkan Yardımcısı, Kent Ani Otel Müdürü Erdal Okumuş ile görüşen Prof. Dr. Minasyan, 2015 yılının turizm yılı olması temennisinde bulunarak, görüşlerini ifade etti.
Prof. Dr. Robert Minasyan; “Aktaş Sınır Kapısı’nın açılması ile Kars’ta 5-7 gün arası konaklama yapılabileceğini, Türkiye, İran, Suriye, Gürcistan, Ermenistan, Almanya tur operatörleriyle görüştüğünü ve Türkiye – Ermenistan-Rusya-Almanya arasında köprü olmak istediğini” vurguladı. Prof. Dr. Minasyan, Rusya ile Almanya arasındaki politik sorunun çözülmesi ile çok rahatlıkla gidip gelebildiklerini, Türkiye-Ermenistan içinde aynı temennilerde bulunduğunu ve herhangi bir siyasi kimliğinin olmadığını, turizm elçisi olmak istediğini dile getirdi. Kars Valiliği’nin, Kars İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün, Kars Belediyesi’nin yardımlarını istediğini da ifade eden Minasyan, fotoğraf çekilmelerinde ve yol kontrollerinde çok zaman kaybı yaşadıklarını belirtti. Menasyan, 3 yıldan beri uluslararası konferanslar verdiğini, Kars’ta tarih turizmi ve spor turizmini gerçekleştirebileceklerini, tur operatörlerini 2015’in Nisan ayında tekrar Kars’a göndereceğini söyledi.

http://www.gazetekars.com/ermeni-minasyandan-ziyaret-14561h.htm

Yorumlar kapatıldı.