İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Fransa’da Azarbaycan- Ermenistan zirvesi

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande Elyse Sarayında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Cumhurbaşkanı Serge Sarkisyan ile Dağlık Karabağ sorununa görüşmek için akşam yemeğinde bir araya geldi.Fransa Cumhurbaşkanılığı resmi internet sitesinde görüşme ile ilgili yapılan açıklamada, Paris Zirvesi ile Ermenistan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanları arasında doğrudan diyaloğun yeniden başlatığı ve Cumhurbaşkanı Hollande’nin iki tarafa da gerginliği azaltma çağrısında bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, Cumhurbaşakanı Hollande’nin, taraflardan Fransız, Amerikan ve AGİT Rus Minsk Grubu eş başkanları tarafından belirlenen uluslararası hukuk ilkeleri çerçevesinde, Dağlık Karabağ sorununu müzakere ve kalıcı çözüme yönelik çabaların yoğunlaştırılmasını istediği kaydedildi.
İki ülke arasında yaşanan gerginliğin azaltılması hedeflenen zirvede, Hollande’nin taraflara farklılıkların üstesinden gelerek, barış konusunda kapsamlı bir anlaşma hazırlamasını önerdiği ileri belirtildi.
Zirvede ayrıca, Ermeni ve Azerbaycan Cumhurbaşkanlarının Eylül 2015’te, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda yeni bir toplantı yapmak ve diyalogu sürdürme konusunda anlaştıkları belirtildi.

Yorumlar kapatıldı.