İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Amacımız Ermenistan’ı global kuyumculuk merkezine dönüştürmek

Başbakan Hovik Abrahamyan bugün Meridian Expo-Merkezinde «Ermenistan: Bölgesel Kuyumculuk Merkezi» Yatırım Forumunun açılışında hazır bulundu… Başbakan Abrahamyan şahsı ve hükümeti adına forum organizatörlerini, katılımcıları ve konukla kutladı, bunun Ermenistan kuyumculuk sektörünün gelişimine ve yatırımların cezp edilmesine katkıda bulunacağını ifade etti. Abrahamyan kuyumculuğun Ermenistan’da çok eski dönemlerden itibaren gelişmiş olduğunu ve Ermeni kuyumcuların çalışmalarının tüm dünyada tanınmış olduğunu kaydetti… Ermenistan’ın Avrasya Ekonomik Birliğine (AEB) üyeliğinin Ermenistan’da kuyumculuğun gelişimi için yeni bir teşvik unsuru olacağını, bunun yerel firmalar için pazarlarını genişletme ve kaliteli hammadde teminine olanak sağlayacağını ifade etti.

***
Başbakan Hovik Abrahamyan bugün Meridian Expo-Merkezinde «Ermenistan: Bölgesel Kuyumculuk Merkezi» Yatırım Forumunun açılışında hazır bulundu. Forum «Erivan Şov-2014» 4. Uluslararası Kuyumculuk Fuarı çerçevesinde Sanayi Gelişim Fonu ve «Uluslararası Ermeni Kuyumcular Birliği»  ortak çabalarıyla organize edildi.

Başbakan Abrahamyan şahsı ve hükümeti adına forum organizatörlerini, katılımcıları ve konukla kutladı, bunun Ermenistan kuyumculuk sektörünün gelişimine ve yatırımların cezp edilmesine katkıda bulunacağını ifade etti. Abrahamyan kuyumculuğun Ermenistan’da çok eski dönemlerden itibaren gelişmiş olduğunu ve Ermeni kuyumcuların çalışmalarının tüm dünyada tanınmış olduğunu kaydetti.
Abrahamyan sektöre önem veren Ermenistan Hükümetinin ihracatın teşvikine yönelik Sanayi Politikası Stratejisi çerçevesinde başbakanlık bünyesinde Kuyumculuk, Mücevherat ve Saatçilik Alanları Stratejisi ve bunların hayata geçirilmesine yönelik Eylem Planı hazırlandığını ifade etti.
Ermenistan’ın Avrasya Ekonomik Birliğine (AEB) üyeliğinin Ermenistan’da kuyumculuğun gelişimi için yeni bir teşvik unsuru olacağını, bunun yerel firmalar için pazarlarını genişletme ve kaliteli hammadde teminine olanak sağlayacağını ifade etti.
Yatırım Forumu çalışmalarına yurtiçi ve yurt dışından sektörün 300 temsilcisi katılmakta
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.