İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yukarı Karabağ zirvesi

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, bugün Elysee Sarayı’nda önce Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ardından Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ile görüşecek. Fransa, Ermeni işgali altındaki Yukarı Karabağ sorununun görüşüleceği zirveye ev sahipliği yapıyor. Gün boyu devam edecek görüşmelerin ardından üç lider, akşam Elysee Sarayı’nda verilecek kapanış yemeğine katılacak.

Diplomatik kaynaklar, Hollande’ın, iki ülke liderlerini Yukarı Karabağ sorunu konusunda uzlaşmaya ikna etmek için bir süredir uğraştığını belirtti. Zirveye, Hollande’ın mayısta yaptığı Kafkaslar ziyareti sonrasında karar verildiği, her iki liderin de o tarihte davet edildiği kaydedildi.
Ağustosta iki ülke arasındaki çatışmalarda 13 Azeri ve 5 Ermeni askeri hayatını kaybetmiş ve olaylar 20 yıl önce yapılan ateşkesten bu yana çıkan en kanlı çatışma olarak değerlendirilmişti.
Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Minsk Grubu, çatışmalardan endişe duyduğunu belirterek her iki tarafa da ateşkese uyma çağrısında bulunmuştu.

Yorumlar kapatıldı.