İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Volınkin, “Ermenistan’ın Avrasya Ekonomi Birliği’ne üye olması doğru bir stratejik karardır

Rusya Büyükelçisi Volınkin, “Ermenistan’ın Avrasya Ekonomi Birliği’ne üye olması doğru bir stratejik karardır. Bu karar diğer ülkelerle işbirliği yapma imkanının tamamen kapatılması anlamına gelmiyor. Örneğin, Rusya hem Avrupa Birliği ülkeleriyle hem de Avrasya Ekonomi Birliği üyeleriyle işbirliği içerisindedir.”dedi… Ter-Petrosyan’ın sözleri hakkında yorum yapan Rusya Büyükelçisi, “Bir kişi dışında muhalefetten kimse bu duruma karşı değil” dedi.

***
 Ermenistan muhalefetinin devletin statüsünün Avrasya Ekonomi Birliği içerisinde korunmasını desteklediğini bildirdi.
Rusya’nın Ermenistan Büyükelçisi Volınkin, Ermenistan muhalefetinin devletin statüsünün Avrasya Ekonomi Birliği içerisinde korunmasını desteklediğini bildirdi.
Rusya’nın Ermenistan Büyükelçisi İvan Volınkin, Ermenistan’ın ilk Cumhurbaşkanı Levon Ter-Petrosyan’a rağmen Ermenistan muhalefetinin devletin statüsünün Avrasya Ekonomi Birliği içerisinde korunmasını desteklediğini bildirdi.
Volınkin yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı:
“Ermenistan’ın Avrasya Ekonomi Birliği’ne üye olması doğru bir stratejik karardır. Bu karar diğer ülkelerle işbirliği yapma imkanının tamamen kapatılması anlamına gelmiyor. Örneğin, Rusya hem Avrupa Birliği ülkeleriyle hem de Avrasya Ekonomi Birliği üyeleriyle işbirliği içerisindedir.”
Ermenistan’ın ilk Cumhurbaşkanı Levon Ter-Petrosyan ve muhalefet tarafından 24 Ekim’de düzenlenen mitingde Avrasya Ekonomi Birliği’ne girilmesinin geri dönüşü olmadığını ve bu konudaki tüm çırpınışların tehlikeli olduğunu belirtti. Petrosyan, örnek olarak Ukrayna’yı göstererek, “Batı bile bizim seçimimize anlayışla yaklaşıyor” dedi.
Ter-Petrosyan’ın sözleri hakkında yorum yapan Rusya Büyükelçisi, “Bir kişi dışında muhalefetten kimse bu duruma karşı değil” dedi.

Yorumlar kapatıldı.