İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan’da Yunanistan Ermenileri Günleri düzenlenmesi önerildi

Diaspora bakanı,  ″Diaspora Bakanlığı Ermenistan’da farklı ülkeler Ermeni Toplumları Günleri düzenlemektedir; bunlar farklı ülkelerde yaşayan soydaşlarımız tarafından Ermeni değerlerinin muhafazasına katkıda bulunan faaliyetlere ilişkin özgün bir bilançodur″ dedi. Bakan Hakobyan, Yunanistan elçisine Ermenistan’da «Yunanistan Ermenileri Günleri» düzenlenmesini önerdi. Bakanın samimi kabulü için teşekkür eden elçi Ioannis Taghis, Diaspora’yla yürütülen çalışmalarda iki ülke deneyim paylaşımının önemine dikkat çekti. 2015 yılında Ermeni Soykırımının 100. Yılına yönelik etkinliklere Yunanistan Heyetinin katılımı değerlendirirken, bakan Hakobyan, Ermeni Soykırımının tanınması, kınanması ve sonuçlarının giderilmesi her şeyden evvel dünyada herhangi bir diğer millete ve ülkeye yönelik benzeri cürümlerin işlenmesini engelleyeceğini belirtti.

***
Ermenistan Diaspora bakanı Hranuş Hakobyan 27 Ekim’de Yunanistan’ın Erivan büyükelçisi Ioannis Taghis’i kabul etti.
Diaspora bakanı, binlerce yıllık geçmiş olan Ermeni-Yunan dostluk ilişkilerini oldukça takdir etti, Yunan yönetiminin, Yunan Ermeni toplumunun korunması ve gelişmesine daima destek olduklarını belirtti.
Bakan, kısa bir süre önce Yunanistan Parlamentosu tarafından kabul edilen Ermeni Soykırımının inkarını cezalandıran yasanın kabulü vesilesiyle şükranını ifade etti. Yasa, insanlığa karşı işlenmiş suçları maksatlı inkar edilenlerin cezalandırılmasını öngörmekte.
Hakobyan, Yunanistan ve Ermenistan’ın dünyanın farklı ülkelerinde büyük sayıda Diaspora’ya sahip ülkeler olduklarını, bu anlamda deneyim değişiminin faydalı olacağını, farklı ülkelerde ulusal azınlıklar olarak yer alan Ermeni ve Yunan toplumlarının ilişkilerinin sıkılaması, ortak projelerin gerçekleştirilmesinin faydalı olacağını kaydetti.
″Yunanistan’da birçok Ermeni okulu, kilisesi, farklı kültürel birlikler faaliyet göstermekteler″ diyen Diaspora bakanı sözlerinin devamında ″Diaspora Bakanlığı Ermenistan’da farklı ülkeler Ermeni Toplumları Günleri düzenlemektedir; bunlar farklı ülkelerde yaşayan soydaşlarımız tarafından Ermeni değerlerinin muhafazasına katkıda bulunan faaliyetlere ilişkin özgün bir bilançodur″ dedi.
Bakan Hakobyan, Yunanistan elçisine Ermenistan’da «Yunanistan Ermenileri Günleri» düzenlenmesini önerdi.
Bakanın samami kabulü için teşekkür eden elçi Ioannis Taghis, Diaspora’yla yürütülen çalışmalarda iki ülke deneyim paylaşımının önemine dikkat çekti.
2015 yılında Ermeni Soykırımının 100. Yılına yönelik etkinliklere Yunanistan Heyetinin katılımı değerlendirirken, bakan Hakobyan, Ermeni Soykırımının tanınması, kınanması ve sonuçlarının giderilmesi her şeyden evvel dünyada herhangi bir diğer millete ve ülkeye yönelik benzeri cürümlerin işlenmesini engelleyeceğini  belirtti.
Buluşa sonunda bakan Hakobyan, Yunanistan elçisine «Acı, Bellek ve Mücadele Abideleri» Albümünü armağan etti. Albümde dünyadaki tüm Ermeni toplumlarınca inşa edilen Ermeni Soykırımına ithaf edilen anıtların fotoğraf ve künyeleri yer almakta.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.