İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

St. Petersburg Vasileostrovski yöresine bir haçkar dikildi

Erivan ve kardeş ve dost kentler arasında İşbirliği Programı çerçevesinde bölgeler arasında  partnörlük bağları ve işbirliğine ilişkin meseleler, çalışma ziyareti çerçevesinde RF’nin kuzey başkenti St. Petersburg’da bulunan Erivan Arabkir ilçesi yöneticisi Hrayr Antonyan ve St. Petersburg Vasileostrovski yöresi idarecisi Yulia Kiselyova buluşmasında değerlendirildi.

Buluşmada Ermenistan’ın St. Petersburg başkonsolosu Hrayr Karapetyan da hazır bulundu. Taraflar idar alanlar arasında partnörlük bağlarının genişlemesi potansiyeli ni değerlendirdiler ve yakın gelecekte nispeten pratik adımlara teşebbüs edilecek esas doğruldulara işaret ettiler. Antonyan, Erivan Belediye Bşk. Taron Margaryan’ın partnörlük bağlarının pekişmesi ve genişlemesi bağlamında benzeri buluşmaları oldukça önemsediğinin altını çizdi.
Ziyaret çerçevesinde Erivan Belediye Bşk. Taron Margaryan’ın inisiyatifiyle  RF kuzey başkenti St. Petersburg Vasileostrovski yöresi merkezine  bir Ermeni  haçkarının yerleştirilme töreni geçekleştirildi. Haçkar, St Petersburg’a dikilen ilk haçkar olup, mahaldeki yerel Ermenileri için özgün bir hac yerine dönüşmesi öngörülmekte. Haçkarın yer aldığı parkın pek yakında «Erivan» adıyla adlandırılacağı ve önümüzdeki yıl  haçkar yakınındaki bir alana Komitas anıtının yerleştirilmesi yönünde ön mutabakat sağlandı.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.