İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

AKŞAM Yazarı Etyen Mahçupyan Başdanışman oldu

‘Akil insanlar’ heyetinde de yer alan AKŞAM Gazetesi yazarı Etyen Mahçupyan önemli bir göreve atandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen yıl 24 Nisan 1915’in yıldönümünde yayımladığı mesajın ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu da Türkiye ile Ermenistan arasındaki ‘normalleşme sürecini’ geliştirecek önemli bir adım attı. ‘Akil insanlar’ heyetinde de yer alan gazeteci- yazar Etyen Mahçupyan, Başbakanlık Başdanışmanı oldu. (Hayırlı Olsun. HYETERT)

Etyen Mahçupyan bugünkü gazetelerin ve haber sitelerinin önemli başlıklarından biri olan “Başbakan Danışmanı oldu” haberinin arka planını Sabah’a anlattı.
Etyen Mahçupyan’ın yaptığı açıklamalardan bazı başlıklar:
“Sayın Başbakan ile geçtiğimiz hafta akil adamlar toplantısında görüştük ve kendisinden böyle bir teklif geldi. Haberlerde yeraldığı gibi herhangi spesifik bir konuda danışmanlık yapacağım konuşulmadı. Ermeni meselesi konusu hiç geçmedi. Kategorik olarak herhangi bir konu üzerinde durmadık. Bugün çok önemsiz görünen bir sorun yarın memleket meselesi haline gelebilir.
Yaptığımız görüşme benim açımdan genel olarak çok olumluydu. Benim için reddedilmesi mümkün olmayan, elimden ne gelirse yapabileceğim bir teklifti. Sayın Başbakan ile çok uzun yıllardır tanışıyoruz. Şartları ve yapacağımız görevin içeriğini hiç konuşma ihtiyacı duymadık.”

Yorumlar kapatıldı.