İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“300 bin Ermeni kurbanın listesi hazır”

Kasım Cindemir / HT Gazete
Ermenistan, soykırım iddialarını uluslararası bir mahkemeye taşımaya hazırlanıyor. Ermenistan Ulusal Arşivi, 1915 olaylarında öldürülen 300 bin kişinin ismini tek tek belirlediğini açıkladı. Arşiv başkanı Virabian, “Dava açmak için yeterli belgemiz var” dedi. 1915 olaylarının 100’üncü yıldönümü yaklaşırken, Ermenistan uluslararası kamuoyuna karşı Türkiye’yi zor durumda bırakacak bir adım atmaya hazırlanıyor. Mediamax adlı Ermeni haber sitesine göre, Ermenistan uluslararası bir mahkemede Türkiye’ye karşı soykırım iddialarıyla ilgili olarak bir dava açmaya hazırlanıyor. Ermenistan Ulusal Arşiv Direktörü Amatuni Virabian, “Uluslararası bir mahkemede Türkiye’yi dava etmek için yeterli soykırım belgesi mevcut” dedi.

BÜTÜN BELGELER YAYINLANACAK
Virabian, “Gelecek yıllarda, soykırım ile ilgili bütün arşiv belgelerini yayınlamayı istiyoruz” diye konuştu. Virabian, soykırım kurbanlarının bir isim listesini yapmaya çalıştıklarını, çalışmaların başladığını ve 1.5 milyon değil ama 300 bin kadar ismin kamuoyuna açıklanacağını belirtti. Virabian, “Gelecek yıl soykırımdan kurtulan 100 kişinin öykülerini de yayınlayacağız” ifadesin kullandı.
ALMAN BAKAN: UZLAŞIN
Erivan’ı ziyaret eden Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ise ülkesi Almanya’nın kanlı bir tarih ve iki ayrı dünya savaşından sonra Fransa ile uzlaşabildiğini söyledi ve bunun Türkiye ile Ermenistan için bir örnek olabileceğini dile getirdi. Steinmeier, geçmiş nesillerin nefretinden kurtulmak gerektiğini Türk liderlere söylediğini de ifade etti.

Yorumlar kapatıldı.