İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Soykırım Anıtı Oldubittiye Getirlebilir

Ermeni diyasporasının Cenevre’de sözde soykırım anıtı dikmek için uğraş verdiğini söyleyen Türkiye’nin 3’üncü Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın torunu olan Batı İsviçre Dernekleri Federasyonu Başkanı Celal Bayar, Bu konuda bir oldubittiye getirilebilir mesele. Bu konuda bizim ve diplomatlarımızın uyanık olması gerekiyor dedi.

Batı İsviçre Dernekleri Federasyonu (BITDEFE) Başkanı Celal Bayar, Türkiye’de basın Doğu Perinçek’in Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde kazandığı dava sonrası sözde Ermeni soykırımına dair anıtın dikilmeyeceğini yazmıştı ancak durum farklı. Burada Ermeni diyasporası anıt için girişimlerde bulunuyor. Ermeniler anıtı Cenevre’nin ‘Eskişehir’ diye adlandırdığı bölgede merkeze dikilmesini istemişti. Biz mahkemeye başvurmuştuk ve mahkeme biszi haklı bularak anıt için izin vermemişti.
Ermeni gruplar şimdi anıtın Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre ofisinin yanındaki uluslararası ARİANA parkına dikilmesini istiyor. Ermeniler bu isteklerinden kolay kolay vazgeçeceğe benzemiyor. Diplomatlarımız bu konuda çalışıyor.
Bizi en çok uğraştıran İsviçre ve Cenevre hükümetlerinin ikili oynaması, verdikleri sözleri tutmaması. Bu bizi endişelendiriyor. Bu konuda bir oldu bittiye getirilebilir mesele. Bu konuda bizim ve diplomatlarımızın uyanık olması gerekiyor dedi.

Yorumlar kapatıldı.