İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Kültür Günleri başlıyor

Köln kentinde bulunan Ermeni Kilisesi Piskoposluk Kültür Komitesi ile Katolik Eğitim Çalışma Grubu’nun düzenlediği 11.Ermeni Kültür Günleri bugün bir konserler başlayacak. 5 Aralık’a kadar sürecek olan etkinlikler dizisinde film gösterimi, edebiyat gecesi, konuşmalar ve konserler yer alıyor. Ermeni Kültür Günleri’nin bu seneki konusu ise “Ermeni Hikayeleri”.

Kültür Günleri’nde, Osmanlı İmparatorluğu’nun son yıllarındaki 1915 Ermeni Soykırımı sonrasında dünyanın dört tarafına savrulan Ermenilerin bugün dördüncü kuşağının neler hissettiklerine yanıt aranacak.
Bugün saat 19:30’da Domforum’da yapılacak açılış konserinde, piyanist Sona Barseghyan ve saksofon sanatçısı Hayrapet Arakelyan sahne alacak. Açılış konserinde sanatçılar, Rahmaninov, Khatchaduryan, Debussy, Sarajyan ve Skriabin’in eserlerini sunacak. Açılış konuşmasını Arkyebiskobos Karekin Bekçiyan’ın yapacağı gecede, Artak Voskanyan yönetimindeki Köln Cemaati Korosu Gomidas da 2 parça seslendirecek.  Ermeni Kültür Günleri, 13 Kasım Perşembe günü Edebiyat akşamı ile devam edecek. Edebiyat akşamında Varujan Vosganian’ın ‘Fısıltılar Kitabı’ tanıtılacak
Ermeni Kilisesi tantılacak
Ermeni Kültür Günleri çerçevesinde Surp Sahak-Mesrop Kilisesi ve Haydun, 16 Kasım Pazar günü kapılarını bu kez çocuklar için açacak. Çocuk korosu ve genç yeteneklerin dinletileri ile başlayacak etkinlik, Ermeni masalları, Ermeni alfabesi ve kilisesinin tanıtımını yapmayı amaçlıyor. Etkinlikte 10 yaş üzeri çocuklar Ermenice graffiti yazacak. Kilisede yapılacak açıklamalı turun ardından çocuklar din adamlarının giydiği giysileri ve taktıkları başlıklardan örnekler görecek. Almanca ve Ermenice olarak okunacak ‘Göklerdeki Pederimiz’ duasının ardından bu kez çocuklar kilisenin çanlarını çalacak.  Aram Khatchaturyan’ın ‘Lezghinka’sı eşliğinde yapılacak dans ile etkinlik sona erecek.
Zengin kültür programı
Kültür Günleri çerçevesinde 22 Kasım’da 1915 öncesi Ermeni halkı ve kiliseleri üzerine bir sunum olacak. Bu seneki Ermeni Kültür Günleri’nin sinema programında Kültür Kolu üyesi Karin Kaçi’nin yazıp Samira Radsi’nin yönettiği ‘Anduni’ filmi gösterilecek. Film Domforum’un sinema salonunda, 26 Kasım günü saat 17:00’de başlayacak.
Ermeni Kültür Günleri, Kasım ayının son günü 3 İstanbullu ismi ağırlayacak. Luiz Bakar, Aris Nalcı ve Ani Balıkçı bu seneki Kültür Günleri ana teması olan “Ermeni Hikayeleri”ni kendi öyküleriyle zenginleştirecekler. Luiz Bakar, Ermeni Cemaati’ne ait olup el konan malların akibetini, gazeteci Aris Nalcı Ermenilerin ve Ermenistanlıların Türkiye’deki bugünkü durumunu ve öğretmen Ani Balıkçı ise oğlu Sevag Şahin Balıkçı’nın ölümünün ardından gelişen olayları ve davanın bugünkü durumunu anlatacak.
Köln Ermeni Kültür Günleri, Ermenistan’ın sevilen opera sanatçısı Avak Bedrosyan’in doğumunun 100. yılı anısına yapılacak bir konserle son bulacak. Belgisches Haus’ta düzenlenecek konserde piyanist Ara Bedrosyan ve Miniona Bedrosyan, bas bariton Sarkis Bazhbeuk-Melikyan ve soprano Lusine Ghazaryan sahne alacak. Etkinlikte ayrıca kısa bir film gösterimi yapılacak.
MURAT ALPAVUT/KÖLN
Kaynak: Yeni Özgür Politika

http://ermenistan.de/haber-almanya-koln-kentinde-ermeni-kultur-gunleri-basliyor/

Yorumlar kapatıldı.