İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Uzman: Tahran, Ermenistan yeni atom santrali inşasına katılabilir

İran Araştırmaları uzmanı Vardan Vosanyan,  ″Ermenistan yeni nükleer santrali inşaatı, İran tarafının katılımıyla gerçekliğe dönüşürse, Ermenistan-İran ilişkileri kesinlikle yeni bir düzeye yükselir. Ben bunu stratejik ekonomik ilişkiler olarak adlandırırdım″ dedi. Uzman, ne yazık ki İran’a yönelik durumda engeller olduğunu sözlerine ekleyerek ″Muhtemlen İran’a yönelik yaptırımlar belli anlamda yumuşamışlardır. Ve yakın zamanda, Nükleer Programa yönelik müzakerelerde ilerleme sağlanırsa, bu yaptırımlar daha da yumuşar.

***
Ermenistan başbakanı, İran’a ziyareti esnasında ülkemiz sathındaki yeni atom santrali inşası çalışmalarına İran tarafının katılımı meselesini değerlendirdi. Açıklama bugün 22 Ekim’de düzenlenen basın toplantısında İran Araştırmaları uzmanı Vardan Vosanyan’dan geldi.
Buluşmada esasta enerji alanında iki ülke işbirliği meselesinin görüşüldüğünü kaydeden Voskanyan ″Ermenistan yeni nükleer santrali inşaatı, İran tarafının katılımıyla gerçekliğe dönüşürse, Ermenistan-İran ilişkileri kesinlikle yeni bir düzeye yükselir. Ben bunu stratejik ekonomik ilişkiler olarak adlandırırdım″ dedi. Uzman, ne yazık ki İran’a yönelik durumda engeller olduğunu sözlerine ekleyerek ″Muhtemlen İran’a yönelik yaptırımlar belli anlamda yumuşamışlardır. Ve yakın zamanda, Nükleer Programa yönelik müzakerelerde ilerleme sağlanırsa, bu yaptırımlar daha da yumuşar. Bu durumda İran, finansal sorunlar yüzünden ilgili zaman diliminde gerçekleştiremediği projelere katılım olanağına sahip olur.″ dedi.
Voskanyan, söz konusu işbirliğinin enerji, lojistik alanında olduğunu gibi, birçok farklı projeyle de ilintili olduğunu kaydetti.
Hatırlatalım; Ermenistan başbakanı Hovik Abrahamyan21-22 Ekim’de İran’a’a resmi ziyarette bulunmuş üst düzey yetkililele temaslarda bulunmuştu.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.