İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İran cumhurbaşkanı: Ermeni tarafının inisiyatiflerine destek olmaya hazırız

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Ermenistan başbakanı Hovik Abrahamyan’ın İİC’ne ziyaretini memnuniyetle karşılayarak, bunun Ermenistan-İran  dostluk ilişkilerinin önümüzdeki süreçte farklı alanlarda derinleşmesine katkıda bulunacağını belirtti. İİC cumhurbaşkanı, İran’ın Ermeni tarafının inisiyatifleri yanısıra ortak projelerin gerçekleştirilmesine katkıda bulunmaya hazır olduğunu ifade etti. Taraflar özellikle enerji, tarım, kültür alanlarında olmak üzere bir dizi alanda işbirliğinin derinleşmesi ve genişlemesinin önemine dikkat çektiler.

***
İran İslâm Cumhuriyeti (İİC) cumhurbaşkanlığı konutunda bugün Ermenistan başbakanı Hovik Abrahamyan ve İİC cumhurbaşkanı Hasan Ruhani buluşması gerçekleşti. Ermenistan başbakanı, İran’a gerçekleştirdiği ziyaretin Ermenistan-İran ekonomik bağlarının hareketlenmesine ve yeni yatırımların cezbedilmesine katkıda bulunacağını kaydetti.
Abrahamyan ″Ermenistan İİC’yle oluşan sıkı, iyi komşuluk ilişkilerini yüksek takdir etmektedir; bunlar halklarımız arasındaki asırlık dostluk temelinde bina olmuştur. Ermenistan-İran ilişkileri yüksek düzeyde  bulunmakta ve karşılıklı güven ortamında sürmektedir. Sağlanan mutabakatlar esasta realize edilmektedir; bu iki ülke arasında varolan dostluk ve işlevsel bağların daha da derinleştirme yönünde her iki tarafın kararlılığına tanıklık etmektedir″ dedi.
Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Ermenistan başbakanı Hovik Abrahamyan’ın İİC’ne ziyaretini memnuniyetle karşılayarak, bunun Ermenistan-İran  dostluk ilişkilerinin önümüzdeki süreçte farklı alanlarda derinleşmesine katkıda bulunacağını belirtti. İİC cumhurbaşkanı, İran’ın Ermeni tarafının inisiyatifleri yanısıra ortak projelerin gerçekleştirilmesine katkıda bulunmaya hazır olduğunu ifade etti.
Taraflar özellikle enerji, tarım, kültür alanlarında olmak üzere bir dizi alanda işbirliğinin derinleşmesi ve genişlemesinin önemine dikkat çektiler.
Başbakan Hovik Abrahamyan, Ermenistan’ın Avrasya Ekonomik Birliğine üyeliğinin bu kuruluş üyeleri ve yabancı iş dünyası temsilcileri için bağlayıcı bir halka rolü olanağı verdiğini belirtti Başbakan, Ermenistan’da yatırımlar için elverişli koşullar yaratıldığının altını çizdi.
İran cumhurbaşkanı ülkesinin farklı alanlardaki gelişimi işinde Ermeni toplumunun rolünü oldukça takdir etti.
Taraflar, Dağlık Karabağ ve bölgesel sorunlara değindiler. Abrahamyan, Ermenistan’ın sorunun AGİT Minsk Grubu çerçevesinde sadece barışçı yolla çözümü konusunda takipçi olduğunu belirtti.Her iki taraf ta bölgesel çatışmaların barışçı çözümünün önemi ve bölgede istikrar temininin gerekliliğinin altını çizdiler.
Abrahamyan  Hasan Ruhai’ye Ermenistan cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın 24 Nisan 2015’te Erivan’da gerçekleştirilecek Ermeni Soykırımı kurbanlarının anma törenine katılım davetini nakletti.
İİC cumhurbaşkanı Ermenistan cumhurbaşkanı ve Ermeni halkına dostane iyi dileklerinin nakletti.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.