İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

AEB’ye üyelik piyasaya ilişkin Ermeni çiftçilerin sorunlarını azaltır

Ermenistan Avrasya Ekonomik Birliğine (AEB)girdiğinde, Ermeni çiftçilerin ürün satışına ilişkin sorunları azalır. NEWS.am muhbairine açıklama Ermenistan Tarım Bakanlığı Dış Bağlantılar Dairesi Başkanı Andranik Petrosyan’dan geldi. Ptrosyan Moskova Belediyesinin Ermeni tarafına büyük destek gösterdiği, Eylül ayında Ermeni tarım ürünlerinin satışı için Tüm Rusya Fuar Merkezinde 1000 m2’lik alanı ücretsiz tahsis ettiğinin altını çizdi, burada 8-11 Ekim’de «Altın Sonbahar 2014» Tarımsal Sanayi Ürünleri Fuarı gerçekleştirildi.

 

″Moskova yönetimi alan yanısıra ücretsiz standlar da tahsis ettiler. Yani üreticilerimiz ve ihracatçılarımız, ürünlerini Rus tedarikçilere sunmak içn tüm koşullara  sahip oldular″ dedi. Moskova Belediyesi fuar açık alanının kullanımını, mevsim koşullarının elverdiği ölçüde Ekim sonuna kadar uzattı.
Rus tüketiciler Ermen ürünlerini daha fazla takdir etmekteler. Rusya başbakanı Dmitri Medvedev’in Ermeni standlarını ziyaret edip, Rusya piyasasında daha fazla Ermeni ürünlerini görmeyi arzu ettiklerini ifade etmesi rastlantı değildi. Petrosyan ″Bu bir şeyi ortaya koymakta: İşlemci firmalar ve çiftçiler stabil bir pazara sahip olurlar. Geriye sadece kaliteli ürün vermek kalmakta″ dedi.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

http://news.am/tur/news/234717.html 

Yorumlar kapatıldı.