İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Atina’ya Süryani Soykırım Anıtı dikiliyor

Yunanistan’ın başkenti Atina’da 19 Kasım Pazar günü düzenlenecek bir törenle Süryani Soykırım Anıtı’nın açılışı yapılacak. Böylelikle 1915 yılında soykırıma uğrayan Asuri-Süryani-Keldaniler için Soyırım Anıtı dikilen ülkelerin sayısı altıya yükselecek. Daha önce ABD, Rusya, Ermenistan, Fransa ve Belçika’ya Süryaniler için soykırım anıtları dikilmişti. İsveç’in başkenti Stockholm’de ise anıtın dikilmesi  için hazırlıklar sürüyor.

Atina’da Süryaniler için soykırım anıtı dikilmesi Yunanistan Süryani Federasyonu ve Egaleo Belediyesi tarafından önerilmişti.
Üç yıldan beri süren anıt çalışmaları geçtiğimiz günlerde tamamlandı ve anıt açılışa hazır hale getirildi. 19 Kasım Pazar günü Egaleo Belediyesi  ve Seyfo Center’in işbirliğiyle  düzenlenecek açılış töreninde değişik ülkelerden bilim insanları, politikacılar, Egaleo Belediye Başkanı ve Seyfo Center Başkanı Sabri Atman katılarak konuşma yapacaklar.
Soykırım konusunda yaptığı araştırma ve çalışmalarla tanınan Seyfo Center, anıtın açılış töreninin St. Spridon Kikisesi karşısındaki St. Spridon Meydanı’nda saat 11.00’de başlayacağını açıkladı.
Posted by: Simon Atto simon.atto@hotmail.com

Yorumlar kapatıldı.