İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türk Karşıtı Lobilerden ABD Kongresi’ne ‘Hıristiyan Mülkleri’ Baskısı

ABD’deki Türkiye karşıtı lobiler, Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi tarafından bir süre önce kabul edilen H.R. 4347 kodlu Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki Hristiyan mülkleriyle ilgili kanun tasarısının Genel Kurul’a getirilmesi için Kongre üyelerine baskı yapıyor. ABD’deki Ermeni ve Rum lobi kuruluşları tarafından geçirilmesi için yoğun kampanyalar tertiplenen kanun teklifi, Türkiye ve KKTC’de Hristiyanlara ait bütün mülklerin katalogunun yapılmasını öngörüyor ve ABD’de 2005’ten bu yana Ermeni ve Rumlar tarafından Türkiye aleyhinde açılan tazminat davalarını destekleyen bir düzenleme olarak öne çıkıyor.

Bu yıl Mart ayında Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Ed Royce (Cumhuriyetçi – CA) ve Temsilciler Meclisi’ndeki kilit Demokrat vekillerden Eliot Engel (NY) tarafından sunulan teklif, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Türkiye ve Kıbrıs’ta “çalınan” Hıristiyan mülklerinin durumuna ilişkin olarak ABD Kongresi’ne her yıl bilgilendirici bir rapor sunmasını ve Türkiye’nin mülkleri “iade” etmeye davet edilmesini öngörüyor.
Türkiye’yi Hıristiyanlara ait binlerce kilise ve dini yapıyı tahrip etmek ve el koymakla itham eden ABD’deki Ermeni lobi kuruluşları,  ABD’de yaşayan Ermenileri Kongre üyeleriyle iletişim kurarak Türkiye aleyhtarı kanun teklifine destek vermeye yöneltmek için kampanyalar başlattı.
Türk Amerikan Toplumundan Karşı Seferberlik Başlattı
Ermeni diasporasının Türk karşıtı tasarı için başlattığı kampanyalar karşısında US Turkic Network (USTN) de bir kampanya başlattı.
Türk toplumu üyelerini H.R.4347 kodlu tasarının Genel Kurul oylamasına getirilmesine karşı görüş bildirmeye davet eden USTN, Türkiye karşıtı tasarının Kongre’de ilerlemesini engellemek için aşağıdaki adımların atılmasını tavsiye ediyor.
Aşağıdaki örnek mektubu gönderin
2) Temsilciler Meclisi Çoğunluk Lideri McCarthy’yi 9 Ekim tarihinde arayarak aşağıdaki mesajları kendisine iletin:
Temsilciler Meclisi Çoğunluk Lideri – Kongre Üyesi Kevin McCarthy
Tel: (202) 225-4000
Örnek Telefon Konuşması:
[Telefonunuz bir Kongre çalışanı tarafından açıldığında Çoğunluk Lideri McCarthy’ye iletilmek üzere aşağıdaki mesajı iletebilirsiniz]
Hello, my name is [NAME] and I’m calling from [CITY/TOWN, STATE].
I am calling to ask that should be NO floor vote for H.R.4347.
I am opposed to H.R. 4347.
This legislation does nothing but create problems in an already complex region, and is deeply unfair.
To be fair, we should urge Armenia and Greece to return stolen Turkish holy sites. And for Armenia to stop its occupation of Azerbaijan. And for Armenia to stop persecution of Muslim Kurds and Yezidi Kurds.
Thank you.
3) USAN’ın ve TCA’nın konuya ilişkin açıklamalarını okuyabilir ve Türkiye’nin azınlıklara yönelik politikaları ve Yunanistan ile Ermenistan’ın ülkedeki azınlıklara reva gördükleri uygulamaları karşılaştırabilirsiniz.
USAN ve USTN’nin Örnek Mektubu
I am opposed to H.R. 4347 (“Turkey Christian Churches Accountability Act”) as it unjustly singles out Turkey, is inherently unfair, and is really pushed by an ethnic lobby. What about Turkish mosques and other cultural heritage in Armenia and Greece, for example, where it has been destroyed? Why isn’t Congress voting on that? And what about all the Christian heritage that Armenia has destroyed or pilfered when it occupied 16% of Azerbaijan? There are plenty of such facts in factsheets and testimonies such as this one: http://USTurkic.org/texts/USAN-TestimonyHR4347.pdf
In reality Turkey has taken significant steps to enhance the rights and freedoms of its religious minorities. To such a degree that there are now illegal migrants from Christian countries, such as over 60,000 Armenians, that flock to live and work in Turkey.
H.R. 4347 greatly undermines the credibility of the United States as an impartial and fair defender of human rights and religious freedoms. Such partisan legislation that is obviously a product of a small ethnic lobby should be rejected. H.R. 4347 should be opposed and should not pass in its current one-sided deeply biased form.
At the same time, for the sake of balance, Congress should start a discussion and hold a hearing on the treatment of Turkish and Turkic minorities, its cultural heritage and mosques by, and in, Greece, Cyprus and Armenia.

Yorumlar kapatıldı.