İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Petrolsporlu Sinan Dünya Şampiyonu Oldu

Batman Petrolspor’un başarılı güreşçisi Sinan Sadak Ermenistan’ın Erivan kentinde yapılan Dünya İşitme Engelliler Güreş Şampiyonası’nda 60 kiloda İran’lı rakibini yenerek dünya şampiyonu oldu. Erivan’da yapılan güreş şampiyonasında Sadak’ın, sırayla Kazakistan, Rusya, Ermenistan ve final karşılaşmasında İranlı rakiplerini teknik olarak başarılı oyunlarla yenip dünya şampiyonu olması Batman ve bölgede sevinçle karşılandı.

Batman Petrolspor’un başarılı güreşçisi Sinan Sadak Ermenistan’ın Erivan kentinde yapılan Dünya İşitme Engelliler Güreş Şampiyonası’nda 60 kiloda İran’lı rakibini yenerek dünya şampiyonu oldu.
Erivan’da yapılan güreş şampiyonasında Sadak’ın, sırayla Kazakistan, Rusya, Ermenistan ve final karşılaşmasında İranlı rakiplerini teknik olarak başarılı oyunlarla yenip dünya şampiyonu olması Batman ve bölgede sevinçle karşılandı. Şampiyon güreşçinin önümüzdeki hafta Batman’a gelmesi bekleniyor.
Turnuvaya son derece iyi hazırlandığını belirten Petrolsporlu dünya şampiyonu Sinan Sadak, yaptığı açıklamada, ’’Allah’ın yardımıyla çok çalışarak milli takım forması altında Petrolsporlu bir güreşçi olarak şampiyon olmanın huzuru içerisindeyim. Bana her türlü desteği veren TPAO Genel Müdürümüz Besim Şişman başta olmak üzere kulüp başkanımız Gökhan Akın Petrolsporlu yönetim kurulu ve bana inanan güreş antrenörüm Halil İbrahim Kay’a teşekkür ediyorum. Bu şampiyonluğu TPAO ve Petrolspor başta olmak üzere tüm Batman ve bölge halkına armağan ediyorum.’’ dedi.
AKIN, SADAK’LA GURUR DUYDUK
TPAO Batman Bölge Müdürü ve Petrolspor Kulüp Başkanı Gökhan Akın ise yaptığı açıklamada, ’’Ermenistan’ın Erivan kentinde yapılan dünya güreş şampiyonasında Petrolspor kulübünden 60 kiloda Sinan Sadak’ın dünya şampiyonu olması bizi olduğu kadar tüm Batmanlı hemşerilerimizi sevindirmiştir.’ dedi.
Batman’ın adının böyle güzel bir olayla gündeme gelmesinin mutluluğunu yaşadıklarını da belirten Başkan Akın, ’Bize dünya çapında başarıyı yaşatan sporcumuz ve bölge çocuğu olan Sinan Sadak’ı tebrik ediyorum. Sinan’ı Batman’a büyük bir heyecanla bekliyoruz. TPAO ve Petrolspor kulübü olarak sporcumuzu ödüllendireceğiz.’’ diye konuştu.

Yorumlar kapatıldı.