İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Soykırım yalanını Yunanistan’da da çiğneyeceğiz’

İşçi Partisi Dış İlişkiler Bürosu Başkanı Yunus Soner, Ermeni soykırımı yalanıyla mücadele için gittikleri Yunanistan temaslarını anlattı. Biri hükümet ortağı olmak üzere, 3 siyasi parti ile görüştüklerini açıklayan Soner, “Mücadelede önemli müttefikler kazandık” dedi. Soner, İşçi Partisi’nin soykırım yalanına karşı atağa geçeceğini de ilan etti. (Adamların binde bir oyu var, elbette korkmak gerekir. Hele bir de Ermeni inkar karşıtlarını yanlarına alırlarsa yandı Yunanistan. HYETERT)

Yunanistan Parlamentosu 9 Eylül 2014 tarihinde “ırkçılıkla mücadele” başlığı altında bir yasa çıkardı. Yasaya son dakikada eklenen bir madde, “Yunan parlamentosunun kabul ettiği soykırımları inkar etmeyi” cezaya tabi tuttu.
İşçi Partisi olarak ülkemiz ve Cumhuriyetimize saldırı amaçlı yayılan sözde Ermeni Soykırımı yalanıyla mücadele çerçevesinde 30 Eylül-2 Ekim 2014 tarihleri arasında Yunanistan’ı ziyaret ettik ve hükümet ortağı Yeni Demokrasi Partisi, ana muhalefet partisi SYRİZA ve Yunanistan Komünist Partisi Dış İlişkiler bürolarıyla görüşmeler gerçekleştirdik.

Soykırım Yalanı Çöküyor
Geçmişte Türkiye ile son derece gergin ilişkiler sürdüren Yunanistan Parlamentosu, bu yasaya Ermeni Soykırımı tabirini açıkça yazmaktan çekinmiştir.
Yeni Demokrasi partisi temsilcisi, yasanın Türkiye’ye karşı değil, ülkenin ırkçı hareketi Altın Şafak’a karşı çıkarıldığını belirtmiş, hukuki bir kavram olarak soykırımın 2. Dünya Savaşı öncesine uygulanamayacağını eklemiştir.
Ana muhalefet partisi SYRİZA temsilcileri, yasanın fikir özgürlüğünü kısıtlayacağını söylemiş, tarih hakkında tarihçilerin karar vermesi gerektiğini belirtmiş ve bu nedenle yasaya karşı olduklarını açıklamışlardır.
Yunanistan Komünist Partisi temsilcileri ise savaş esnasında kırımların yaşandığını belirtmiş, ancak soykırım kavramını kullanmaktan uzak durmuştur. Parti temsilcileri hem görüşmede, hem de yazılı açıklamalarında yasayı “burjuva ideolojisinin baskı aracı” olarak değerlendirmiş, parti olarak yasaya karşı mücadele edeceklerini açıklamışlardır.
Görüştüğümüz tüm siyasi partiler, söz konusu yasanın AB mevzuatına uyum çerçevesinde çıkarıldığını vurguladı.
Mücadele Büyüyor
Temaslarımızdan çıkardığımız sonuç şudur: İşçi Partisi somut bir tarih yalanıyla mücadele ederken Avrupalı tarihçi ve siyasetçilerin öncüsü haline gelmiştir. Yunan tarihçiler ve Yunanistan muhalefet partileri gözlerini Genel Başkanımız Dr. Doğu Perinçek’in AİHM davasına dikmiştir.
İşçi Partisi, bugün tüm Avrupa kamuoyu için fikir özgürlüğünü savunan partidir.
Cepheyi Büyüteceğiz
Ermeni soykırımı yalanı, Yunanistan parlamentosunun buluşu değildir. Bu yalan, Türkiye’ye karşı kullanılmak için icat edilmiştir.
Bu yalanla mücadele etmek, Türkiye’ye karşı görevimizdir.
Yunanistan ziyareti; bu yalana karşı mücadelenin, aydınlanma ve bilim mücadelesi de olduğunu göstermiştir.
Bu mücadele için Yunanistan’da da bir dizi müttefik kazandık. Mücadeleye onları da katmak, iki ülke ilişkilerini kalıcı dostluk temeline oturtacaktır.
Karşı Atağa Geçiyoruz
Yalanla mücadeleyi, yalanın çıktığı her yerde yürüteceğiz.
İster soykırım yasasını çıkaran Yunanistan’da olsun, ister soykırım tezini tartışan Mısır’da!
Türkiye Cumhuriyeti’ne yöneltilen bu yalanı dillendiren herkes karşısında İşçi Partisi’ni ve Türkiye’nin milli güçlerini bulacaktır.
Koşullar, bu mücadele için son derece uygundur. Türkiye’nin önü açıktır.
Hedef: Yasanın Tehdit Oluşturmasını Engellemek
İşçi Partisi Uluslararası İlişkiler Bürosu, hem yalanla mücadele, hem de iki ülke ilişkilerini geliştirmek amacıyla bir Yunanistan masası oluşturacaktır.
Komşu ülkeyi yakından tanıyan, Yunancaya hakim, engin hukuk bilgisine sahip arkadaşlarımızdan oluşan bu masa, Talat Paşa Komitesi gibi tecrübeli kurumlar ve Dışişleri Bakanlığı ile danışma halinde hemen çalışmaya başlayacak, bir yandan Türkiye kamuoyunu aydınlatacak, diğer yandan bu yasanın Türkiye’ye karşı bir tehdit oluşturmasının önüne geçecektir.
ulusalkanal.com.tr
“BU BİZİM GÖREVİMİZ” paylaşan: ulusalkanal

Yorumlar kapatıldı.