İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

AB, Avrasya Ekonomi Topluluğu’na dâhil olacak bir Ermenistan ile işbirliğine hazır

Avrupa Birliği, Ermenistan’ın Avrasya Ekonomi Topluluğu üyeliğine ters düşmeyecek alanlarda bu ülkeyle işbirliği yapmaya hazır. AB Ermenistan Heyeti Danışmanı ve Basın Politika ve Ekonomi Başkanı Dirk Lorenz salı günü bu yönde bir açıklama yaptı.  Lorenz’in “Ermenistan’ın bağımsız kararına saygı duyuyoruz ve Avrasya Ekonomi Topluluğu’na dâhil olmasını engellemeyecek alanlarda işbirliğine hazırız” sözleri Tert. am haber sayfasında yer aldı.

 Ermenistan ile AB arasında ortaklık anlaşmasının siyasi bölümünün imzalanma ihtimali sorulan Lorens “hukuki dayanaklar 1999 yılında oluşturulmuş olduğundan eskimiş sayılır. İlişkilerin geleceği için yeni hukuki temeller oluşturulmalı, oluşturmayı denememiz lazım” yanıtını verdi.
 AB temsilcisi ayrıca, “Yeni hukuki temeller üzerinde çalışmamız gerekir. Bunun için önce Ermenistan’ın Avrasya Ekonomi Topluluğu ile ilgili hangi yönde hareket edeceğini netleştirmemiz lazım” dedi.
 Daha önce, Ermenistan’ın 2013 Kasım ayında Vilnüs’te gerçekleştirilen Doğu Ortaklığı zirvesinde AB ile ortaklık ve serbest ticaret bölgesi anlaşması imzalaması bekleniyordu. Ermenistan, zirveye iki ay kala Rusya, Belarus ve Kazakistan’ın oluşturduğu Gümrük Birliği ve Avrasya Ekonomi Topluluğu’na dâhil olmayı düşündüğünü açıklamıştı.

Tamamını oku: http://turkish.ruvr.ru/news/2014_10_07/ab-avrupa-ekonomi-topluluguna-dahil-olacak-bir-ermenistan-ile-isbirligine-hazir/

Yorumlar kapatıldı.