İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

’11 Ekim’de Düsseldorf’ta buluşalım’

Dersimli ve Alevi kurumlarının da içinde yer aldığı Avrupa’da faaliyet yürüten 34 kurum, Kobanê için merkezi eylem çağrısı yaptı. Kurumlar, tüm duyarlı kesimleri Cumartesi günü saat 11:00’da, Almanya’nın Düsseldorf kentinde yapılacak büyük yürüyüş ve mitinge davet ediyor. Yürüyüş için “Friedrich Ebert Strasse; DGB; Düsseldorf” adresinde toplanılacak. Dün ise bazı kurumlardan 11 Ekim’deki yürüyüş için açıklama geldi.

Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF) tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “NAV-DEM’in, AvEG-Kon’un, başkaca kurumların ‘acilen eyleme geçme’ çağrılarının sesi, soluğu olalım. Uluslararası güçlerin sessizlik perdesini, daha fazla sokak eylemiyle yırtalım. Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF) olarak yerlisi ve göçmeniyle halklarımızı, kitlesel katliamla yüzyüze bulunan Kobanê halkıyla kitlesel olarak daha fazla dayanışmaya, yüreklerini Kobanê savaşçılarının yürekleriyle birleştirmeye çağırıyoruz. Kürt halkı ve dostları, Kobanê halkıyla dayanışmak amacıyla 11 Ekim’de Almanya’nın Düsseldorf kentinde Almanya, Belçika ve Hollanda’dan kitlesel katılımlarla merkezi bir mitinge hazırlanıyor. Tüm AGİF güçlerini, AGİF’e gönül verenleri, şimdiden Düsseldorf mitingi için seferber olmaya, kitlesel katılım sağlamaya çağırıyoruz.”
Yürüyüş hakkında bir açıklama da KURDSPOR.EU yönetimi tarafından geldi. Avrupa’da amatör liglerde top koşturan takımların federasyon örgütlenmesi olan KURDSPOR.EU, bu hafta sonu yapılacak olan karşılaşmalara 15 dakika geç çıkılarak Kürt sporcuların Kobanê ile dayanışma halinde olduklarının mesajını vereceğini açıkladı.
Bu arada Êzîdîler Birliği Federasyonu (FKÊ) tarafından yapılan açıklamada, DAİŞ çetelerinin Şengal ve Kobanê’de büyük soykırımlar peşinde olduğu hatırlatıldı, bu duruma karşı bütün devrimci demokratik güçlerin 11 Ekim’deki yürüyüşte yerini alması istendi.
Düsseldorf’taki eylemin çağrıcısı 34 kurum ise şunlar:
Almanya Demokratik Kürt Toplum Merkezi (NAV-DEM), Demokratik Birlik Partisi (PYD), Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJKE), Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK), Avrupa Ermeni Konseyi, Avrupa Süryaniler Birliği, Almanya Êzîdî Dernekleri Federasyonu (FKÊ), Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA), Kürdistan Komünist Partisi, Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu (ATİK), Yaşanacak Dünya, Devrimci Proletarya, Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon), Avrupa Demokratik Haklar Federasyonu (ADHK), Mezopotamya Demokratik Değişim Partisi, Nor Zartonk Ermeni İnisiyatifi, Kürdistan İslam Toplumu Federasyonu (FCÎK), Kürdistan Öğrenciler Birliği (YXK), Ciwanên Azad, Avrupa Koçgirililer Birliği, Dêrsim Yeniden İnşa Cemiyeti, Dêrsim Soykırım Karşıtları Derneği, Avrupa Karakoçanlılar İnisiyatifi, Avrupa Kürecikliler İnisiyatifi, Avrupa Maraş Girişimi, Avrupa Karerliler Derneği, Mezopotamya Kültür Merkezi, Asur Kültür Merkezi, Kürdistan İslam Birliği Derneği, Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF), Kurdische Gemeinde Deutschland e.V., Êzîdî Akademisyenler Topluluğu (GEA), Birleşmiş Milletler İçin Kürt Cemiyeti (UNA-KURD), Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, Avrupa Sürgünler Meclisi (ASM).
« “Demokratik Özerlik” Modeli Gerçekleşmezse Bölünme Olur / Mustafa Elveren*
Written By: NewedeDersim

Yorumlar kapatıldı.