İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ortodokslar kilise duvarına astıkları pankartla Müslümanların bayramını kutladı

Hatay’ın İskenderun ilçesinde Ortodokslar, Hristiyanlara ait kilise duvarına açtıkları pankartla Müslümanların Kurban Bayramı’nı kutladı.  İskenderun’un en işlek caddesi olan Şehit Pamir Caddesi üzerinde bulunan kilisenin ön cephesine açılan pankartta, ‘Tüm Müslüman aleminin mübarek Kurban Bayramı’nı kutlarız’ ifadesi yer aldı.

    İskenderun Ortodoks Kilisesi Vakıf Mütevelli Heyeti Başkanı Can Teymur, İskenderun’un hoş görü kenti olduğuna vurgu yaparak “Aynı topraklarda yüz yıllardır yaşıyoruz. Barış ve hoş görünün hakim olmasını temenni ediyoruz ve bizler de her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı’nda kilise duvarına astığımız pankartla halkımızın bayramını kutluyoruz.” dedi.
    İskenderun Ortodoks Kilisesi Papazi Dimitri Yıldırım ise “İskenderun’da yüz yıllardır Müslüman, Hristiyan değişik din ve mezhepten insanlar barış ve kardeşlik içerisinde yaşıyorlar. Bizler de protokol bayramlaşmasına katılıyoruz. Halkımız da bizlerin paskalya bayramlarımıza iştirak ediyorlar. Bu barış ve huzurun devam etmesini ve Ortadoğu’da yaşanan olayların bir an önce sona ermesini temenni ediyoruz.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar kapatıldı.