İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Diaspora bakın nerede ağırlandı

Bir başka anıt kurma girişimi ise Romanya’nın Piteşti kentinde yaşandı. Bu kez diasporanın girişimiyle “Ermeni anıtı” dikildi. Romanya’ya giden heyetin Gülen cemaatine ait bir otelde ağırlandığı ortaya çıktı. (Hoş geldin Ulusal kanal şimdi de hükumet yanlısı oldu galiba.Şaşılmaz. HYETERT) 

Sözde Ermeni Soykırımı anıtını açmak için Romanya’ya gidenler, Fethullah Gülen cemaatinin otelinde ağırlandı.
Diaspora, Romanya’nın Piteşti kentinde sözde soykırım için “Ermeni Anıtı” yaptırdı. Anıt 26 Eylül tarihinde açıldı. Açılış için Piteşti kentine giden Ermeni Diasporası temsilcilerinin, Gülen grubuna bağlı Tempo Otel’de misafir edildiği ortaya çıktı.
Olay, Amerika merkezli faaliyet yürüten Ermeni Diasporası’nın önde gelen yayınlarından California Courier editörü Harut Sassounian’ın yazısında ele alındı.
“DİASPORA CEMAATİN OTELİNDE AĞIRLANDI”
“Otelin lobisinde bir broşürde de otelin Fetullah Gülen’e ait olduğu yazıyordu. Katılımcılar bir Türk otelinde kalmaktan ötürü endişelendiler. Ancak otelin bugüne kadar tüm dünya’dan çok sayıda Ermeni Soykırımı uzmanlarını konuk ettiğini öğrenince rahatladılar.”
Sassounian makalesinde, Romanya’daki sözde Soykırım Anıtı’nın Türk Büyükelçiliği’nin engelleme çabalarına karşın açıldığını vurguladı.
Romanya Ermeni Kilisesi Piskoposluğu, Ermeni Soykırım Konferansı ve” Ermeni Soykırım”ı Anıtı’nın açılışına Piteşti Belediye Başkan Yardımcısı’nın da katıldığı duyuruldu.
ulusalkanal.com.tr

Yorumlar kapatıldı.