İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Gazeteci Tunca, Dink Anmasından Yargılanacak

Tekirdağ F Tipi Cezaevi’nde bulunan Mücadele Birliği gazetesi yazı işleri müdürü Sami Tunca, Hrant Dink anmasına ve çeşitli eylemlere katıldığı gerekçesiyle 2 Ekim’de yargılanacak. Türkiye Komünist Emek Partisi/Leninist (TKEP/L) örgütüne üyelikten 11 yıl hapis cezası alan ve hükümlü durumuna düşen haftalık Mücadele Birliği gazetesi yazı işleri müdürü Sami Tunca, Hrant Dink anması ve çeşitli eylemlere katıldığı gerekçesiyle 2 Ekim’de hakim karşısına çıkacak. İstanbul Anadolu 11. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına devam edilecek olan Tunca ile ilgili duruşma savcısı Mehmet Çalkan’ın esas hakkındaki mütalaasını sunması bekleniyor.

Slogan, pankarttan yargılanıyor
Tunca, 20 Ocak 2013’te Hrant Dink’in ölüm yıldönümünde düzenlenen eyleme katılıp, “BDP, AKA-DER, EMEP, ÖDAH, PARTIZAN, DHF-Soykırımdan Hrant Dink’e, katil devlet hesap verecek” yazılı bir pankart bulundurmakla suçlanıyor.
Taksim Gezi Parkı’nda yaşanan olaylara “TKEP/L’nin yayın organı” olarak yansıtılan Mücadele Birliği pankartı altında katıldığı gerekçesiyle 17 Eylül 2013’te Tekirdağ’da gözaltına alınan Tunca, 10 ay tutuklu kaldıktan sonra çıkarıldığı İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 7 Temmuz’da tahliye edilmişti.
Ancak Tunca, Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nin “örgüt üyeliği”, “terör örgütü propagandası yapmak” ve “patlayıcı madde bulundurmak” ve 2911 Sayılı Kanuna muhalafetten verdiği 11 yıllık hapis cezasının onanması nedeniyle tahliye olamadı.
Tunca Tekirdağ 1 Nolu F Tipi Cezaevinde bulunuyor. (EÖ/AS)
http://www.bianet.org/bianet/ifade-ozgurlugu/158852-gazeteci-tunca-dink-anmasindan-yargilanacak?bia_source=rss

Yorumlar kapatıldı.