İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni yalanı Almanya’da protesto edilecek

Almanya’da yaşayan Türkler, okullarda okutulan “Türkler 1915’te Ermenilere karşı soykırım yaptı” iddiasını protesto etmeye hazırlanıyorlar… Dr. Ali Söylemezoğlu şunları anlattı…  Almanya’da bir çok yerde ve bizim bulunduğumuz eyaletteki okullarda çocuklarımıza, Türkler Ermenilere soykırım yaptı şeklinde ders verilmekte. Biz bu durumu protesto etmek için iki yıl önce 8 bin imza topladık. Ayrıca Hannalore Kraft’a dedik ki Sayın Başbakan siz böyle dersler verdirtiyorsunuz, ancak bizim elimizde bunun böyle olmadığına dair kuvvetli belgeler var. Siz bir komisyon tayin edin gelsinler birlikte bunları inceleyelim, sonra derslerin devamı için yine siz karar verin. Sayın Kraft, uzun zaman bizi oyaladı ve sonun da hayır sizinle bu konusu görüşmeyeceğim şeklinde cevap yazdı.

***
Almanya’da yaşayan Türkler, okullarda okutulan “Türkler 1915’te Ermenilere karşı soykırım yaptı” iddiasını protesto etmeye hazırlanıyorlar.
19 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek protesto mitingini, Duisburg’da bulunan ve Dr. Ali Sözlemezoğlu önderliğinde faaliyet gösteren Dialog für Frieden e. V. adlı dernek düzenliyor.
Söz konusu mitingi bölgede yaşayan Türk vatandaşlarına duyurabilmek ve mitinge yüksek katılım sağlayabilmek için çalışan Dr. Ali Söylemezoğlu, Türklerin toplantı yaptıkları salonlara giderek mitingin önemini anlatıyor. Sosyal paylaşım sitelerini kullanarak da mitinge vatandaşları davet eden Söylemezoğlu, iki yıl önce de aynı dersin kaldırılması için 8 bin imza toplamış KRV Eğitim Bakanlığı’na ve KRV Başbakanı Hannelore Kraft’a ulaştırmıştı.
ERMENİ LOBİSİ 2015 YILINI KULLANMAYA HAZIRLANIYOR
Bir toplantı salonunda Türk vatandaşlarına “mitinge gelin” çağrısı yapan Dr. Ali Söylemezoğlu şunları anlattı “Önümüzde 2015 yılı, Ermeni olaylarının 100. yıldönümü. Dolayısıyla Türkiye’yi soykırımla suçlayanlar, bu yönde çabalarını yoğunlaştırmış vaziyetteler. Bizler burada gayet haklı bir davayı savunuyoruz. Çünkü, Türkiye soykırım yapmamıştır. Bizim elimizde gayet kuvvetli belgeler var. Bu belgeler sadece Türkiye tarafından değil, Ermenilerin de yazdığı belgeler bulunuyor. Bunlarla Türkiye’ye atılan iftiraların doğru olmadığını ispatlayabiliyoruz.
Buna rağmen, Almanya’da bir çok yerde ve bizim bulunduğumuz eyaletteki okullarda çocuklarımıza, Türkler Ermenilere soykırım yaptı şeklinde ders verilmekte. Biz bu durumu protesto etmek için iki yıl önce 8 bin bin imza topladık. Ayrıca Hannalore Kraft’a dedik ki Sayın Başbakan siz böyle dersler verdirtiyorsunuz, ancak bizim elimizde bunun böyle olmadığına dair kuvvetli belgeler var. Siz bir komisyon tayin edin gelsinler birlikte bunları inceleyelim, sonra derslerin devamı için yine siz karar verin. Sayın Kraft, uzun zaman bizi oyaladı ve sonun da hayır sizinle bu konusu görüşmeyeceğim şeklinde cevap yazdı. İşte biz de bu bizim talebimizi dikkate almama tavrını protesto etmek için böyle bir mitinge karar verdik. Bu bizim haklı davamızdır, çocuklarımıza olmayan bir konuyu anlatmalarına seyirci kalmayalım.”
19 Ekim Pazar günü saat 1400’te başlayacak mitinge katılacak  vatandaşların, Düsseldorf Parlamentosu karşısında bulunan televizyon kulesinin önünde toplanacaklar. Vatandaşlar ellerinde pankartlarla Düsseldorf Parlamentosu ile başbakanlık binasının arasında seslerini duyurmaya çalışacaklar.
Kaynak: DHA

Yorumlar kapatıldı.