İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Akhoyan: Batı Ermenistan’da Soykırıma ilişkin bir konferans olacak

Batı Ermenistan’ın Muş kentinde yaşayan Ermenilerin tek arzusu Ermenice öğretmenine sahip olmak. Açıklama bugün 30 Eylülde Millet Meclisindeki brifingi esnasında, içinde bulunduğumuz günlerde Muş’ta bulunan ve burada artık bir Ermeni toplumu olduğunu kaydeden Müreffeh Ermenistan Partisi milletvekili Aragats Akhoyan’dan geldi… Akhoyan, şu anda Batı Ermenistan’da Soykırımın 100. Yılına yönelik büyük bir konferansa hazırlandıklarını ifade ederek ″Dili Ermenice olacak, Batı Ermenistan’ın büyük kentlerinden birinde, şu anda daha fazlasını söyleyemem″ dedi. (Umarız sayın milletvekili hayal görmemiştir. HYETERT)


Batı Ermenistan’ın Muş keninde yaşayan Ermenilerin tek arzusu Ermenice öğretmenine sahip olmak. Açılama bugün 30 Eylülde Millet Meclisindeki brifingi esnasında, içinde bulunduğumuz günlerde Muş’ta bulunan ve burada artık bir Ermeni toplumu olduğunu kaydeden Müreffeh Ermenistan Partisi milletvekili Aragats Akhoyan’dan geldi.
″Muşlular dışında  Van, Diyarbır belediye başkanlarıyla da buluştuk. Bu son iki belediye başkanları, gene aynı partiden olmak üzere yeni seçilmişledi. Daha öncekine kıyasla daha aktif olacaklarını söylediler. Muş Ermeni toplumuna ilişkin olarak, bunun güçlükle şekillendiğini söyleyebilirim″ dedi.
Akhoyan, şu anda Batı Ermenistan’da Soykırımın 100. Yılına yönelik büyük bir konferansa hazırlandıklarını ifade ederek ″Dili Ermenice olacak, Batı Ermenistan’ın büyük kentlerinden birinde, şu anda daha fazlasını söyleyemem″ dedi.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

http://news.am/tur/news

Yorumlar kapatıldı.