İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Gazi Üniversitesi’nde Ermeni nefreti

Serbay Mansuroğlu
‘Ermeni Zulmü Uluslararası Afiş Yarışması’ açıklama metnine göre asıl soykırımı Ermeniler Türklere yaptı, 1 Dünya Savaşı’nda Ermenilerin terör estirmediği yer yok. (Yalandan kim ölmüş? Bu resmen nefret suçu. HYETERT)

Yarışmanın sonucu ise Hrant Dink’in ölüm yıldönümü olan 19 Ocak’ta açıklanacak… Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile Azerbaycan Büyükelçiliği’nin düzenlediği yarışmanın ismi: Herkes Uyurken: Anadolu’dan Kafkasya’ya Ermeni Zulmü Uluslararası Afiş Yarışması. Yarışmanın duyurusu haberi üniversitenin web adresinde yer aldı. Yarışmanın açıklama metninin girişinde ise Türklerin tarihte büyük devletler kurdukları, bu devletlerde halklara hoşgörülü davrandıkları belirtiliyor. Romalılar, Persler ve Bizanslılar tarafından üçüncü sınıf muamelesi gören Ermenilerin ilk defa Anadolu’ya gelen Türklerin adil, insani, hoşgörülü tavrıyla nefes alabildikleri anlatılıyor.

***
‘Ermeni Zulmü Uluslararası Afiş Yarışması’ açıklama metnine göre asıl soykırımı Ermeniler Türklere yaptı, 1 Dünya Savaşı’nda Ermenilerin terör estirmediği yer yok. Yarışmanın sonucu ise Hrant Dink’in ölüm yıldönümü olan 19 Ocak’ta açıklanacak
Gazi Üniversitesi ile Azerbaycan Büyükelçiliğinin düzenlediği afiş yarışması açıklama metninde Ermenilerin Türklere soykırım yaptığı, Türklerin şefkatine rağmen Ermenilerin ihanet içinde olduğu öne sürüldü. Metinde yer alan bilgilere göre 1. Dünya savaşı sırasında Doğu ve Güneydoğu’da Ermeni terörünün yaşanmadığı yer yok.
Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile Azerbaycan Büyükelçiliği’nin düzenlediği yarışmanın ismi: Herkes Uyurken: Anadolu’dan Kafkasya’ya Ermeni Zulmü Uluslararası Afiş Yarışması. Yarışmanın duyurusu haberi üniversitenin web adresinde yer aldı. Yarışmanın açıklama metninin girişinde ise Türklerin tarihte büyük devletler kurdukları, bu devletlerde halklara hoşgörülü davrandıkları belirtiliyor. Romalılar, Persler ve Bizanslılar tarafından üçüncü sınıf muamelesi gören Ermenilerin ilk defa Anadolu’ya gelen Türklerin adil, insani, hoşgörülü tavrıyla nefes alabildikleri anlatılıyor.
Osmanlı’dan başlayarak Ermenilerin 19. yüzyılın sonuna kadar “Ermenilerin altın çağını” yaşadığı kaydediliyor. Bu süreçte batılı devletlerin kışkırtmasıyla iki halk arasındaki sadakat döneminin bittiği ifade ediliyor. 1915’te Ermenilerin ‘devlet güvenliği’ nedeniyle sadece belli bölgelerde göçe zorladığı ifade edilirken Ermeni çetelerin Müslüman Türkleri öldürdüğü, 1. Dünya Savaşı sırasında Doğu ve Güneydoğu’da Ermeni terörünün yaşanmadığı tek bir yer olmadığı kaydedildi. Ermenilerin uyguladığı terörün Asala ile devam ettiği ve son olarak Azerbaycan Karabağ ve Hocalı katliamlarına uzandığı kaydedildi.
Bu nedenle yarışmanın amacının şu olduğu kaydediliyor: “Bu yarışma, 1. Dünya Savaşı sürecinde ve sonrasında Ermenilerin Türk Milletine yaptığı soykırımlara ve katliamlarına duyarsız kalan dünyayı uyandırmak amacı ile gerçekleşmekte,  insan haklarına saygılı, insanca yaşama hakkını önemseyen tüm sanatçıların ve tasarımcıların katılımını beklemektedir.” Dereceye giren sanatçıların ödülü ise Azerbaycan’da açılacak sergide ‘eserlerinin’ sergilenmesi ve sergi boyunca sanatçının misafir edilmesi olarak açıklanıyor. 8 Ekimde başlayacak başvurular 5 Ocak’ta sona erecek. Sonuçlar ise Ermeni yazar-gazeteci Hrant Dink’in ölüm yıldönümü olan 19 Ocak’ta açıklanacak.
Açıklamanın altında Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Faig Bağırov, Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alev Çakmakoğlu Kuru ve dekan yardımcıları ile fakültenin öğretim üyeleri var.

Yorumlar kapatıldı.