İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yunan komünistlerinden “Soykırım inkar” yasasına sert tepki!

Yunanistan Komünist Partisi; Yunan Parlamentosunun “Ermeni Soykırımı yoktur” denilmesini yasaklayan yasaya sert tepki gösterdi… Komünistler, Yunanistan Meclisi’nde çıkarılan “soykırımı inkar” yasasına bayrak açtı! Yasaya Yunan Komünistlerden sert tepki geldi. Yunanistan Komünist Partisi yayımladığı bildiride yasaya karşı “Yunan halkının top yekun mücadele edeceğini” açıkladı. (Tevekkeli, değil bizim aslanlar da Fransa’yı korkutmuşlardı. Yunanistan’a daha meydan okumadılar nedense. HYETERT)

Yunaninastan Komünist Partisi; Yunan Parlamentosunun “Ermeni Soykırımı yoktur” denilmesini yasaklayan yasaya sert tepki gösterdi.
Partinin Genel Sekreteri Dimitris Koutsoumpas yasaya karşı bayrak açacaklarını söyledi. Koutsoumpas, “bu yasaya karşı sadece komünistler değil, tüm Yunan halkı mücadele edecektir.” dedi.
Partinin Dış İlişkiler Bürosu da yazılı açıklama yaparak “Ermeni Soykırımı yoktur” diyenleri cezalandıran yasanın muhalifleri sindirme amaçlı olduğunu ifade etti.
“Iırkçılık ve faşizmle mücadele’ bahanesinin ardında hakim burjuva ideolojisine karşı olan tüm ideoloji ve siyasetleri suç sayma hedefini görüyoruz. Bu yasa sınıf mücadelesini, farklı ideolojileri ve görüşleri cezalandırma yolunda atılan bir adımdır”
Açıklamada ‘yasanın Yunan Hükümeti’nin insiyatifi ile değil, Avrupa Birliği baskısı ile çıkarıldığı’ vurgulandı.
ulusalkanal.com.tr

Yorumlar kapatıldı.