İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Söz hakkı bile tanımadılar”

Sözde Ermeni Soykırımı iddialarının 2015′teki 100. yıldönümü yaklaştıkça Ermeni diasporası çalışmalarına hız verildi. Bunlardan bir tanesi Bochum Merkez Kütüphanesi’nde gerçekleştirildi. Hagop Martin Derenian’ın yazdığı ‘Başkan Calvin Coolidge ve Ermeni Yetimleri Halısı’ isimli kitabın okunmasından sonra Almanya’da Sözde Ermeni Soykırımı araştırmaları yapan Dr. Ali Söymezoğlu ile araştırmacı Ümit Rahmi Tuncel’e söz hakkı verilmedi.

1915 Ermeni tehciri sırasında Ermeni yetim kızları tarafından dokunduğu ve Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Coolidge’ye Ermeni yetimlerine yardımlarından dolayı hediye verildiği belirtilen halının hikayesi ile Sözde Ermeni Soykırımı iddialarının işlendiği kitabın okunmasında söz almak isteyen Dr. Ali Söylemezoğlu’na tehdit ve hakaret içeren ifadeler kullanıldı. Kitabın okunması sırasında Söylemezoğlu ile Tuncel’e ‘Ermenilerin içinde yeriniz yok’, ‘Soykırımı tartışmayız’ gibi ifadeler kullanıldı.
Söylemezoğlu, “Toplantıda bizi dinlemek bile istemiyorlar. 1915 olayları hakkında belge bile görmek istemiyorlar. Annelerinden babalarından dedelerinden duyduklarının kendilerine yettiğini ifade ediyorlar. Biz burada onlara istiyorsanız konuşmaya hazır olduğumuzu söylemek istedik. Konuşup eldeki belgeleri ortaya koyalım dedik. Fakat buna da yanaşmıyorlar. Ermeniler bizden özür dileyeceksiniz o kadar diyorlar”diye konuştu.
Cengiz PARLAYAN / BOCHUM
http://sabah.de/soz-hakki-bile-tanimadilar/

Yorumlar kapatıldı.