İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan’a konutla giriyor

Sinan Özedincik
Afrika’daki projeleriyle bilinen Öztürkler Holding, Kâbe yakınında kurulacak olan yeni şehrin inşasında görev alacak. Şirket, Ermenistan’a da konut projesiyle giriyor. Afrika’da birçok projeye imza atan Öztürkler Holding, Kâbe’ye 2 bin 800 metre uzaklıktaki 100 bin hacının konaklayabileceği ve tüm ihtiyaçlarını karşılayabileceği (yemek, sağlık, alış veriş vb.) yeni şehir projesinde görev alacak.

Proje, Endonezya hacıları için inşa edilecek. Ermenistan’a da konut yapan Öztürkler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk ile bir araya geldik.

 Suudi Arabistan projesini biraz açarmısınız?
Endonezya, en fazla hacı gönderen ülkeler arasında. Endonezya ve Suudi Arabistan hükümetleri arasındaki bağı ilk önce biz kurduk. Bu iş devremülk gibi görülüyor ama değil. Mekke’nin göbeğinde, Kabe’ye 2-3 bin metre mesafede bir şehir yapacağız. 100 bin hacının iki ay boyunca konaklayabileceği, vazifesini yerine getirebileceği bir bina kompleksi oluşturacağız.
 Fikir sizin miydi? Büyüklüğü ne kadar?
Kimsenin aklında olmayan bir proje. 1 milyar dolar büyüklüğünde. Goldman Sachs ile beraber giriyoruz. Projenin tüm yatırımı bize ait, arsa teminatı da vermiyoruz. Tamamen projeye ve Endonezya devletinin kontrol garantisine inanarak giriyorlar. Birçok fon kuruluşu bu projede olmak istiyorlar.
 Ermenistan’da da bir projeniz var…
Şu anda Erivan’da bir konutla başladık. Orada iş yapan ilk Türküm. Küçük bir ülke ama inanılmaz para var. Toplu konut idaresinin bir yapısını oraya kurmaya çalışıyoruz. Hasılat paylı, gelir dağılımlı bir proje entegre edeceğiz. İlk etabı beş bin konut ama toplam 300 bin kişi sıra bekliyor.
GÜLEN OKULLARI AFRİKA’DA ARTIK İSTENMİYOR
 Afrika’ya ne zaman adım attınız?
9 yıldır Afrika’da iş yapıyoruz. Dünya Bankası’yla orada proje yapan tek Türk firmasıyız. Bölgede 33 ülke gezdim, yapıyı çok iyi biliyorum.
 Orada iş yapmak zor mu?
Orada iş yapacaksanız paranızı yanınızda götüreceksiniz ve finansı bileceksiniz. Yani parayı aldığının ertesi günü Rolls Royce’a mı bineceksin yoksa işçinin parasını verip benim projemi bitirecek misin diye bakarlar. Biz Afrika’nın kalkınmasına talibiz.
 Afrika’da sizi tehdit eden unsurlar var mı?
Benim Gülen Cemaati ile işim yok, gittiğim zaman bunun çizgisini koyan bir adamım. Afrika’da artık hiçbir ülkede Gülen okulları benimsenmiyor. Hatta Türk devletinin buna el atıp yardım etmesini istiyorlar.
http://www.sabah.com.tr/Ekonomi/2014/09/28/ermenistana-konutla-giriyor

Yorumlar kapatıldı.