İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeniler neden huzursuzdur?

Elnur Eltürk / Diasporacı Gazeteci Yazar- Azerbaycan
Bu günlerde Ermeni kökenli Fransız şarkıcısı Charles AznavurMoskova’da verdiği konserinde ülkesi ile ilgili bazı önemli açıklamalarda bulunması dikkatlerden kaçmadı. Bu arada, bir süre önce Şarl Aznavur Ermenistan’a ciddi destek veren kişilerden sayılırdı. Şimdi böyle açıklamalar yapması, Ermenistan yönetimi için sinyal sayılmalıdır. Şarkıcı şu anda ülkesinde iç soykırım yaşandığını ve bunun siyasi açıdan kabul edilemez bulduğunu söyledi: “Ermenistan hükümeti ülkesine nefes almaya fırsat vermeden onu gençlikten yoksun ediyor – gençler ülkeyi terk ediyorlar. Bu anlamda, sorun artık siyasi değil, evrensel olup. Bu sorunu acil çözmek gerekir”.

Öncelikle, Ermeni halkı bu yolu kendisi seçti. Tarihi tecrübe gösteriyor ki, yeryüzünde monoetnik siyaset yapan devletler sonunda bu siyasetin kurbanı haline gelirler. Yani bu ideoloji bumerang gibi kendilerine döner. Nitekim, faşist Almanya aynı kaderi yaşadı ve gelişen bir ülke seviyesinden darmadağın duruma düştü. Sadece, Alman halkının güçlü enerji ve potansiyele sahip olması onların ayakta durmaları için yardım oldu.
Ermeniler Almanlar değiller ki, kısa zamanda kendilerine gelebilecek bilsinler. Öte güçlerin etkisi ile oluşturulan Ermenistan’ı sona kadar ayakta tutmak zor olacaktır. Bölgede Azerbaycan’ın güçlenmesi ve özellikle, Türkiye’nin güçlü bir pozisyona sahip olması Ermenistan’ı önemsiz ülkeye çevirmiştir.
Her zaman böyle olmuştur: tarihin gidişatını doğru analiz edemeyen liderler halklarını uçurumlu yollara sürerler. Sonuçta, zaman ve tarih Ermenistan’ı cezalandırıyor ve sert yüzünü gösteriyor. Ermeni halkı bu isteğin onlara hangi hasara yol açacağını idrak etmeli idi. En azından, 20 yıllarında Ermenistan’ın ilk başbakanı olmuş Hovhannes Kaçaznunin’in Taşnaklar’ın Ermeni halkına hangi darbeleri vurduğunu öürenmek için kaleme aldığı kitabını ciddi okumalı idiler. Çünkü o, Taşnak ideolojisinin Ermenilere hangi facialara neden olduğunu yürek ağrısı ile kutluyordu. Demek ki Ermeniler kendi ileri görüşlü siyasetçisinin fark etmeyeceği kadar huzursuzdur.
Ermeni siyasetçileri o kadar akıllarını yitirmişlerdir ki, ülkelerinde iç kamuoyuna açıklamalar yaparak huzur bulurlar. XXI yüzyılda Ermeni Cumhurbaşkanı kendi gençlerine Ağrı Dağı’nı geri almaya çağırıyor ve bunu amaç olarak onlara aşılamaktadır. Demek, bu toplum hala hastadır. Kendisi de tedavisi mümkün olmayan hastalığa duçar olmuşlardır. Sadece, Ermenistan’ı hangi biçimde cezalandırmak olur. Ama Ermeniler kendi cezalarını boyunlarına biçip ve sonu görünmeyen şekilde ilerliyor.
Elnur Eltürk
Diasporacı Gazeteci Yazar- Azerbaycan
 kaynak: haberiniz.com

Yorumlar kapatıldı.