İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Patrik Bartholomeos Ordu’da Eski Kiliseleri Gezdi

Giresun’dan Ordu’ya gelen Patrik Bartholomeos, beraberindeki din adamları ile birlikte ilk olarak 1853 yılında yörede yerleşik Rumlar tarafından yaptırılan ve bugün Kültür Merkezi olarak kullanılan Taşbaşı Kilisesi’ni ziyaret etti. Tarihi binanın girişinde kilisenin 100 yıl önce çekilen fotoğraflarını inceleyen Patrik Bartholomeos, kilisenin içini gezerek, özellikle mimari ve sanat yapısının değişip değişmediğini inceledi.

***
Doğu Karadeniz gezisi kapsamında Ordu’ya gelen Fener Rum Patriği Bartholomeos, eski Rum yapısı kiliseleri gezdi.
 Giresun’dan Ordu’ya gelen Patrik Bartholomeos, beraberindeki din adamları ile birlikte ilk olarak 1853 yılında yörede yerleşik Rumlar tarafından yaptırılan ve bugün Kültür Merkezi olarak kullanılan Taşbaşı Kilisesi’ni ziyaret etti. Tarihi binanın girişinde kilisenin 100 yıl önce çekilen fotoğraflarını inceleyen Patrik Bartholomeos, kilisenin içini gezerek, özellikle mimari ve sanat yapısının değişip değişmediğini inceledi. Patrik Bartholomeos, kilisenin etrafını gezerken düğün fotoğrafları çektiren bir çift ile karşılaştı. Gelin ve damat ile fotoğraf çektiren Patrik Bartholomeos, çifti mutluluklar dileyerek, “Sizin için dua ediyorum” dedi.
Patrik Bartholomeos, daha sonra Düz Mahalle’de 1860 yılında yaptırılan ancak bugün tiyatro binası olarak kullanılan bir başka Rum kilisesini ziyaret etti. Bartholomeos, eski Rum Okulu’nun maketini görünce, “Bu nerede?” diye sordu. Okulun yıkılarak yerine Taşbaşı kilisesinin yanında restoran yapıldığını öğrenen Patrik Bartholomeos’un üzüldüğü gözlendi.
Patrik Bartholomeos, yaklaşık 1 saat süren gezisinin ardından Trabzon’a hareket etti.
İHA

Yorumlar kapatıldı.