İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yunanistan’da hükümet de anlaşamamış!

Yunanistan’da çıkarılan soykırımı inkar yasasının hükümet içinde de anlaşmazlık yarattığı ortaya çıktı. Hükümetteki Yeni Demokrasi Partisi yasaya açıkça “Pontus Rum ve Ermeni soykırımları” yazmak istedi. Hükümet ortağı PASOK bu girişimi “yapmacık kahramanlık” olarak niteledi. Pontus Rum ve Ermeni ifadesi tasarıdan çıkarıldı. Yasa teklifi buna rağmen kıl payı kabul edildi.

Yunanistan Meclisi’nin 9 Eylül’de kararlaştırdığı sözde soykırım yasasının, hükümet ortakları arasında anlaşmazlık yarattığı ortaya çıktı.
Anlaşmazlığın nedeni, soykırımı inkar yasasında “Pontus Rum, Anadolu Rum ve Ermeni soykırımı” ifadelerinin yer alıp almayacağı!
“SOYKIRIM” İFADESİ KRİZ YARATTI
Bu ifadeler tasarıdan son dakikada çıkarıldı. Oysa yasa tasarısı hazırlanırken, hükümetteki Yeni Demokrasi Partisi’nin 38 milletvekili açık bir mektupla bu ifadelerin yasaya açıkça yazılmasını talep etti. Yunanistan Adalet Bakanı Karalambos Athanasyu da, soykırımların yasada tek tek anılacağını açıkladı. İşte Bu girişim kriz yarattı.
PASOK: YAPMACIK KAHRAMANLIK
Bu talebe iktidar ortağı sosyal demokrat PASOK’tan sert eleştiri geldi. PASOK’tan yapılan açıklamada, “bu tür yapmacık kahramanlık gösterilerine gerek yok” denildi.
OYLAMA 1 HAFTA ERTELENDİ
Oylaması bir hafta ertelenen tasarıda “Pontus ve Ermen i soykırımları” ifadesii yer almadı. PASOK milletvekillerinin de onay verdiiği tasarı yasalaştı. Ancak hükümet kanadında oylamaya oldukça düşük bir katılımın gerçekleşmesi dikkatleri çekti. Yasa teklifi 300 sandalyeli Yunan parlamentosunda 42 oya karşı 54 oyla kabul edildi.
ulusalkanal.com.tr

Yorumlar kapatıldı.