İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türk-Ermeni Kahve Diyaloğu

Sergiye, Paris 9. Bölge Belediye Başkanı Delphine Bürkli ile Belediye başkanı Birinci Yardımcısı ve ‘Fransa Ermeni Koordinasyonları Başkanı Alexis Govciyan katıldı. Fransa’daki tüm Ermenileri bir çatı altında toplayan derneğin başkanı olan Govciyan, Anadolu Kültür Derneği Başkan Yardımcı Lütfi Bilgen’e Türkçe “Size Türk Kahvesi içmeye geldik” diyerek sergiye adım attı. Bilgen de, “Kültürlerimiz iç içe geçtiği için siz de meşhur atasözümüzü bilirsiniz  ‘Bir kahvenin kırk yıl hatırı olur’ Hoş geldiniz” karşılığını verdi.

***
Paris Yabancı Kültürler Haftası Türk-Ermeni yakınlaşmasına örnek bir olaya neden oldu. Her yıl Eylül ayında Paris Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Kültürler Haftası’nda Türk kahvesi bir ‘yakınlaşma’ vesilesi oldu.
BAŞKANLIĞINI Dr. Demir Onger’in yaptığı ‘Paris Anadolu Kültür Merkezi’nde düzenlenen ’Kahve Objeleri Sergisi’ne Paris 9. Bölge Belediye Başkanı Delphine Bürkli ile Belediye başkanı Birinci Yardımcısı ve ‘Fransa Ermeni Koordinasyonları Başkanı Alexis Govciyan katıldı. Birçok kez Ermeni militanların saldırılarına neden olan Kültür Merkezi’ndeki sergiye, tarihinde ilk kez bir üst düzey bir Ermeni yetkili katılmış oldu. Fransa’daki tüm Ermenileri bir çatı altında toplayan derneğin başkanı olan Govciyan, Anadolu Kültür Derneği Başkan Yardımcı Lütfi Bilgen’e Türkçe “Size Türk Kahvesi içmeye geldik” diyerek sergiye adım attı. Bilgen de, “Kültürlerimiz iç içe geçtiği için siz de meşhur atasözümüzü bilirsiniz  ‘Bir kahvenin kırk yıl hatırı olur’ Hoş geldiniz” karşılığını verdi.
Sergiye Türki Büyükelçiliği Müsteşarı Rami Şaylıman, Basın Ataşesi Kamil Efil, Paris Konsolos Muavini Yasemin Elbiş ve çok sayıda Türk, Fransız sanatsever ve koleksiyoncu katıldı. Paris Anadolu Kültür Merkezi’ndeki sergi 20 Ekim’e kadar açık kalacak.

http://www.hurriyet.com.tr/avrupa/27265079.asp

Yorumlar kapatıldı.