İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Tasarısı Tatile Gitti

ABD’de Meclisin görev süresi sona erdiği için Nancy Pelosi’nin gündeme getirdiği Ermeni tasarı geçersiz oldu. Meclis yasama yılının son oturumunu kapatarak tatile girdi. Böylece tasarı düştü. Konuyla ilgili ilk açıklama, Washington Büyükelçisi Namık Tan’dan geldi: Neticede sağduyunun hakim olmasından dolayı büyük memnuniyet duyduk. Suni meselelerle vakit kaybetmeden, ABD ile dostluk, işbirliği ve ittifakın derinleştirilmesi için çalışmalıyız.

***
ABD Temsilciler Meclisi Genel Kurulu’nda Ermeni tasarısı görüşülmedi.
Ermeni tasarısı tatile gitti  
Tatile giren Meclisin görev süresi sona erdiği için tasarı geçersiz oldu ve düştü.
ABD’de Meclisin görev süresi sona erdiği için Nancy Pelosi’nin gündeme getirdiği Ermeni tasarı geçersiz oldu. Meclis yasama yılının son oturumunu kapatarak tatile girdi. Böylece tasarı düştü.
TAN: SAĞDUYU GALİP GELDİ
Konuyla ilgili ilk açıklama, Washington Büyükelçisi Namık Tan’dan geldi: Neticede sağduyunun hakim olmasından dolayı büyük memnuniyet duyduk. Suni meselelerle vakit kaybetmeden, ABD ile dostluk, işbirliği ve ittifakın derinleştirilmesi için çalışmalıyız.
ERMENİ LOBİSİ AÇIKLADI
ANCA’dan yapılan açıklamada, Pelosi’nin, tasarıyı Genel Kurula getirmeden Meclisin görev süresini sona erdirme yolunu seçtiği belirtildi.
Bu arada, Meclisin, şu anda oyladığı 11 Eylül ile ilgili tasarının ardından tatile gireceği kaydediliyor. Bu Meclisin görev süresi sona erdiğinden, tasarının “kadük” hale geleceği ifade ediliyor.
PELOSİ OFİSİNDEN SIZINTI
Meclis Başkanı Nancy Pelosi’nin ofisinden bir kaynak, Meclisin şu an Genel Kurul’da görüşülmekte olan 11 Eylül ile ilgili tasarıdan başka bir konuyu ele almayacağını ve son oylamanın bu konu üzerine olacağını söyledi.
Başka bir kaynak, 11 Eylül ile ilgili tasarının, “kayıtlı oylama” yöntemiyle oylanan son tasarı olacağını, bundan sonra tasarı gelmesi halinde bile “sesli oylama” yönteminin kullanılacağını belirterek, Ermeni tasarısı gibi konuların bu yöntemle oylanmadığını, bu nedenle tasarının gelme olasılığı teknik olarak mümkün olsa da, bunun gerçekleşmesi ihtimalinin yüzde 1’in altında olduğunu kaydetti.
Diğer bazı Kongre kaynakları da Ermeni tasarısının Genel Kurul gündemine gelmeyeceğini söyledi.
Kongre yayınlarını canlı veren kanalda da, oylamaya geçen 11 Eylül tasarısının günün son tasarısı olmasının beklendiği açıklandı. Tasarıların görüşülmesinin ardından Temsilciler Meclisinin tatile girmesi bekleniyor. Yeni meclis ise 3 Ocakta göreve başlayacak.
TÜRKİYE’DEN OBAMA’YA SON DAKİKA MESAJI!
Karar tasarısının gündeme gelme ihtimalinin ortaya çıkmasıyla birlikte, Türkiye – ABD hattında diplomasi trafiği yaşanmıştı.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu mevkidaşı Hillary Clinton ile görüşmüş, Başbakan Erdoğan Obama’ya mektup yazmıştı. Son olarak da, dün akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Obama’ya bir mesaj göndermişti.
Gül, diplomatik kanallardan gönderdiği mesajda, tasarıyı gündeme getirme girişimlerini Türkiye-ABD ilişkilerinin geleceği açısından endişeyle izlediklerini kaydetmişti.
Gül, iki ülke ilişkilerinin önemini en iyi bilen lider olarak Obama’dan ”konunun Türkiye-ABD ilişkilerini rehin almasına izin vermemesini beklediklerini” iletmişti.

Yorumlar kapatıldı.