İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Orhan Doğan Barış Ödülü Eren Keskin’e verildi

Türkiye Barış Meclisi’nin düzenlediği Orhan Doğan Barış Ödülü, bu yıl insan hakları savunucusu ve avukat Eren Keskin’e verildi. Keskin ödülünü iki kadına, Zabel Yesayan ve Sakine Cansız’a adadı…Keskin, siyasi hayatını barış mücadelesine adamış olan Orhan Doğan adına verilen bir ödülü almanın anlamlı olduğunu belirterek; “Bize bu coğrafyada çok yalanlar söylendi. 1915 Soykırımının üzerinde kurulmuş bir devlete ‘devrim’ dendi. Ve solcusuyla, sağcısıyla egemenimize benzedik. Bunu aşmaya çalışanlar da oldu; bunlardan biri olan Orhan Doğan bu yolda büyük bedeller ödedi. Bu ödülü iki kadına adıyorum: biri, Soykırım mağduru bir halkın yazarı Zabel Yesayan. Diğeriyse Kürt halkının barışa ulaşması için çalışmış olan Sakine Cansız. Coğrafyamızda bize dayatılan savaş halen devam ediyor. Mücadeleye devam.” diye konuştu. (Değerli İnsan Hakları savunucusu Eren Keskin’i yürekten kutluyororuz. HYETERT)

***
 Türkiye Barış Meclisi’nin düzenlediği Orhan Doğan Barış Ödülü, bu yıl insan hakları savunucusu ve avukat Eren Keskin’e verildi. Keskin ödülünü iki kadına, Zabel Yesayan ve Sakine Cansız’a adadı. Türkiye Barış Meclisi’nin (Meclisa Aşitîye) 2013’ten beri düzenlediği “Orhan Doğan Barış Ödülü” dün akşam Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’ndaki törenle sahibini buldu.
Barış mücadelesi verenleri cesaretlendirmek ve umutlarını güçlendirmek amacıyla verilen ödüle bu sene, devletin insan hakkı ihlallerinin tespiti için hem hukuki alanda hem de sahada çalışan, İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkan Yardımcısı, hukukçu Eren Keskin layık görüldü.
Agos gazetesinin haberine göre, Keskin ödülünü eski Dünya Felsefe Federasyonu Başkanı Prof. İoanna Kuçuradi’den aldı.
Keskin, siyasi hayatını barış mücadelesine adamış olan Orhan Doğan adına verilen bir ödülü almanın anlamlı olduğunu belirterek; “Bize bu coğrafyada çok yalanlar söylendi. 1915 Soykırımının üzerinde kurulmuş bir devlete ‘devrim’ dendi. Ve solcusuyla, sağcısıyla egemenimize benzedik. Bunu aşmaya çalışanlar da oldu; bunlardan biri olan Orhan Doğan bu yolda büyük bedeller ödedi. Bu ödülü iki kadına adıyorum: biri, Soykırım mağduru bir halkın yazarı Zabel Yesayan. Diğeriyse Kürt halkının barışa ulaşması için çalışmış olan Sakine Cansız. Coğrafyamızda bize dayatılan savaş halen devam ediyor. Mücadeleye devam.” diye konuştu.
http://www.demokrathaber.net/guncel/orhan-dogan-baris-odulu-eren-keskine-verildi-h38401.html
Iğdır Merkez Cami’nin Yerinde Eskiden Ermeni Kilisesi Vardı
Doğu Anadolu’daki en büyük cami ünvanına sahip Iğdır Merkez Caminin yerinde eskiden kilise olduğunu biliyor muydunuz? Evet, Iğdır merkez Caminin yerinde eskiden bir Ermeni Kilisesi vardı. Ancak bu kilise 1950’li yılların başında yıkıldı. Kilisenin önce kubbeleri söküldü. Fotoğrafta sağ tarafta görülen ve kubbeleri sökülmüş vaziyetteki kilisenin yıkılmadan önceki son hali görülmektedir.
Kilise yıkıldıktan sonra Iğdırlılar kendi aralarında para toplayarak yerine cami inşa ettiler. Cami için maddi yardımda bulunanların listesi mevcut. 120 kişinin adının kayıtlı olduğu Listede kimin ne kadar bağışta bulunduğu yazılmaktadır. Küçük çapta olan ilk cami ihtiyaca cevap vermeyince de  o da yaklaşık 15 yıl önce yıkılarak yerine yeni dört minareli cami yapılarak ibadete açıldı. Cami’nin hala dış cephe sıva işlemleri bitmemiş durumda.
Ayrıca caminin bahçesi de yok. Temennimiz belediye yönetiminin parka doğru olan tarafta duvarları kaldırarak abdest alınması için bir çeşmeler kulübesi yaparak camiye bahçe oluşturmasıdır. Ziraat bankasının yerininde camiye bahçe olarak tahsis edilmesi gerekir. Böylesine devasa bir caminin bahçesi, fıskiyeleri olmalıdır. Bahçesiz cami olmaz.
Haber: Murat Akkuş
http://igdirdogusgazetesi.tr.gg/igdir%20merkez%20caminin%20yeri%20eskiden%20kilise%20idi.htm

Yorumlar kapatıldı.